Boekenweek 2013 – Van 16 t/m 24 maart

Boekenweek 2013, van 16 t/m 24 maart

Van zaterdag 16 maart t/m zondag 24 maart 2013 is het weer Boekenweek! Dit jaar met als thema ‘Gouden tijden, zwarte bladzijden’.

Gouden tijden, zwarte bladzijden (thema Boekenweek 2013)Boekenweekthema – Gouden tijden, zwarte bladzijden
De Boekenweek van 2013 stelt scherp op de uitersten en tegenstellingen in de wereld. Voorspoed & tegenspoed, licht & donker, yin & yang. De twee zijden van de medaille samengevat in één thema, dat verder vooral de vinger wil leggen bij ons gezamenlijke én persoonlijke verleden.

Boekenweekgeschenk – Gratis bij aankoop van ≥ €12,50 aan NL-boeken
Het Boekenweekgeschenk van 2013 werd geschreven door niemand minder dan Kees ‘krasse knar’ van Kooten. Hij doopte zijn boekje De verrekijkerExterne link en laat er de meest uiteenlopende onderwerpen in aan bod komen: van het hotelwezen tot zijn diensttijd, van de pornoficatie van de samenleving tot de wereld der insecten.

Lees meer over het Boekenweekgeschenk op de officiële website van het CPNB

Het Boekenweekgeschenk is gratis bij aankoop van ten minste €12,50 aan Nederlandstalige boeken. Bij bestellingen via Thaumas Dwarsliggers stuurt onze partner bol.com het Boekenweekgeschenk gratis mee.

Net als elk jaar is het Boekenweekgeschenk ook dit jaar weer als treinkaartjeExterne link te gebruiken. Op zondag 24 maart kun je er vrij mee reizen in alle treinen van NS, NS Hispeed, Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia. Alleen de Thalys doet niet mee aan de actie.

Boekenweekessay – Voor €2,50 verkrijgbaar in elke boekhandel
Het Boekenweekessay op bol.com (meer info & bestellen)Geen Boekenweek zonder Boekenweekessay, dit jaar geschreven door Nelleke Noordervliet. Het draagt de titel De leeuw en zijn hemdExterne link en het zal niemand verbazen dat daarmee onze nationale leeuw wordt bedoeld.

In het essay graaft Nelleke Noordervliet flink in het Nederlandse verleden en raakt daarbij verzeild in achterbuurten, herenhuizen, de Gouden Eeuw en het leven van koningin Wilhelmina.

Lees meer over de Boekenweekbundel op de officiële website van het CPNB

Boekenweekbundel – Gratis voor leden v/d bibliotheek
Ben je lid van een bibliotheek? Dan wacht er nog een cadeautje op je: de BoekenweekbundelExterne link. Met bijdragen van o.a. Frank Westerman, Erik van Muiswinkel, Job Cohen, Jörgen Raymann, dj Isis, Antoine Bodar en Hugo Borst.

De Boekenweekbundel is gratis af te halen in de bibliotheek (als je daar tenminste lid van bent).

Twee blije stapeltjes dwarsliggersBoekenweekdwarsliggers – 2 stapeltjes om blij van te worden
Natuurlijk is het leuk om het Boekenweekthema ook los te laten op onze dwarsliggers. We stelden daarom een fraai stapeltje ‘Gouden tijden’ en een al even fraai stapeltje ‘Zwarte bladzijden’ samen. Echter, op dat laatste stapeltje legden we stiekem juist boeken die je uit de zwarte bladzijden kunnen helpen.

Dat leek ons aardiger dan een verzameling daadwerkelijk deprimerende dwarsliggers.

Dwarsliggers Gouden Tijden

Dwarsliggers Zwarte bladzijden

Delen:

Schrijf een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *