Elisabeth Kübler-Ross & David Kessler – Over rouw & Levenslessen (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (maart 2012)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 164
Taal: Nederlands
Afmetingen: 18 x 120 x 84 mm
Pagina's: 835 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801694

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Deze dwarsligger bevat een bundeling van twee bekende titels van Elisabeth Kübler-Ross (befaamd Zwitsers-Amerikaans psychiater en humanist) en David Kessler (een van haar leerlingen en een bekend expert op het gebied van sterven en rouw).

Over rouw
Een werk over rouwverwerking dat Kübler-Ross – samen met Kessler – schreef op haar ziekbed. In het boek wordt dieper ingegaan op de vijf stadia van rouwverwerking. Het laat verder zien dat rouwen niet alleen zin kan geven, maar zelfs een helende kracht kan zijn. Tientallen korte voorbeeldverhalen illustreren deze insteek.

Levenslessen
Ook dit boek werd geschreven in een samenwerking tussen beide auteurs. Het bevat praktische en spirituele lessen voor het leven, door de schrijvers opgedaan tijdens hun jarenlange omgang met hun cliënten, vaak mensen die ingrijpende gebeurtenissen hebben doorgemaakt. De rode draad in Levenslessen is dat er altijd tal van mogelijkheden zijn om gelukkig te worden, en dat niemand die zou moeten laten liggen.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #164
  • 2 boeken in 1
  • Oorspronkelijke titel: On grief and griefing & Life lessons
  • Vertaling: Auke Leistra e.a.

Recensies uit de media

  • Booklist: ‘De openheid en het enthousiasme van Kübler-Ross zijn indrukwekkend. […] In dit krachtig verwoorde verhaal laten de auteurs zien dat echte genezing verder gaat dan lichamelijk herstel.’
  • NBD Biblion: ‘Troostvol als een vriendenarm om de schouders.’

Over de auteurs
Elisabeth Kübler-Ross (Zwitserland, 1926 – Verenigde Staten, 2004) was een beroemd psychiater en humanist. Ze was ervan overtuigd dat de dood slechts bestaat voor het fysieke lichaam. De menselijke geest daarentegen, zou slechts ‘overgaan’ en nooit ophouden te bestaan. David Kessler (Verenigde Staten, 1959) is een bekend expert op het gebied van sterven en rouwverwerking. Hij werkte tien jaar lang nauw samen met Kübler-Ross en ziet het als zijn taak om haar werk door te geven aan volgende generaties.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Elisabeth Kübler-Ross & David Kessler – Over rouw & Levenslessen':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *