Deepak Chopra – Balans in je leven (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 8 (oktober 2012)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 203
Taal: Nederlands
Afmetingen: 16 x 121 x 85 mm
Pagina's: 709 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802349

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Ziekte berust op de verstoring van het evenwicht tussen de drie dosha’s (vata, pitta en kapha), kwaliteiten die – afhankelijk van de persoon in kwestie – in een bepaalde verhouding in ons allemaal aanwezig zijn. Dat is althans het uitgangspunt van Ayurveda, een hindoeïstische gezondheidsleer uit India, die in dit boek centraal staat.

Genezing betekent het bereiken van een persoonlijk, uniek evenwicht tussen deze drie dosha’s, waardoor we zowel psychisch als lichamelijk beter in balans en harmonie met onszelf zullen komen. Om dit stadium te bereiken, moet je volgens een bepaalde manier eten, leven, masseren, mediteren en yogaoefeningen doen.

Een test om er achter te komen welk type mens je volgens Ayurveda bent, is aanwezig in het boek. Dat is belangrijk, want bij elk mens verschilt de verhouding tussen de verschillende dosha’s. Voordat je aan jezelf kunt gaan werken, moet je dus eerst achterhalen wat voor jou persoonlijk het meest ‘natuurlijke evenwicht’ is tussen de dosha’s. Vervolgens kun je je daarop gaan richten.

Dat doe je met behulp van aanpassingen en oefeningen op het gebied van voeding, yoga, meditatie en massage. Daarnaast met allerlei vormen van therapie die veel in Ayurveda worden gebruikt, zoals aromatherapie en muziektherapie. Hoe je dit alles in de praktijk aanpakt, staat tot in detail in deze dwarsligger. Evenals een lijst van gebruikte vruchten en voedingsmiddelen, adressen voor meer info, een verklarende woordenlijst en een literatuurlijst.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #203
  • Oorspronkelijke titel: Perfect Health: The Complete Mind/Body Guide
  • Vertaling: Piet Ransijn e.a.

Recensies uit de media

  • Goodreads: ‘Balans in je leven beschrijft een prachtige filosofie over hoe te leven in evenwicht met je dosha’s.’

Over de auteur
Deepak Chopra (India, 1947) is auteur van meer dan veertig boeken over spiritualiteit, alternatieve geneeskunde en Ayurveda. Hij heeft zowel een grote schare supporters als critici. Desondanks is hij adviseur van een grote groep invloedrijke managers, onder wie voormalig president Bill Clinton. Chopra’s boeken zijn in zo’n 35 talen vertaald.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Deepak Chopra – Balans in je leven':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *