Judith Koelemeijer – Hemelvaart (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Op zoek naar een verloren vriendin

Druk: 1 (augustus 2013)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 254
Taal: Nederlands
Afmetingen: 123 x 83 x 12 mm
Pagina's: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802691

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Zomer 1985. Zes meisjes vieren vakantie op de Griekse eilanden. Ze hebben net hun eindexamen gedaan en het leven lijkt één grote belofte. Totdat er in de laatste nacht een vreselijk ongeluk gebeurt. Met vijf meiden, zes rugzakken en een doodskist keren ze terug naar Nederland.

Judith Koelemeijer ontrafelt in Hemelvaart – haar eerste autobiografische werk – dit dramatische verhaal uit haar jeugd. Hoe kon ze haar vriendin Annette zo plotseling verliezen? Ze onderneemt een zoektocht die haar terugvoert naar het Griekse eiland Paros, naar de ouders van Annette, naar de vriendinnen van vroeger, naar de Duitse jongens die bij het ongeluk betrokken waren. Wat deed de dood van Annette met hún leven? Waarom lopen hun herinneringen aan die fatale nacht zo uiteen?

Hemelvaart is een aangrijpend verhaal over vriendschap, schuld en de pijn van het volwassen worden.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #254

Over de auteur
Judith Koelemeijer (Zaandam, 1967), voluit Judith Maria Cecilia Lucia Koelemeijer, is van huis uit journaliste en werkte jarenlang voor de Volkskrant. In 2000 nam ze daar echter ontslag om zich volledig te kunnen wijden aan het schrijven van haar debuutroman Het zwijgen van Maria Zachea (2001), die prompt een bestseller werd. In 2008 kwam haar biografie over Anna Boom uit, waarvan ook een Duitse vertaling verscheen. Haar derde boek Hemelvaart stamt uit 2013 en is autobiografisch van snit.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Judith Koelemeijer – Hemelvaart':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *