Judith Koelemeijer – Anna Boom (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (maart 2011)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 94
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12,1 x 8,4 x 1,3 cm
Pagina's: 417 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049800857

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

In de zomer van 1942 stapt de tweeëntwintigjarige Anna Boom op de trein naar Boedapest. Ze gaat op weg naar Géza, de veel oudere Hongaarse man op wie ze hopeloos verliefd is, ook al is het oorlog en ook al is haar Hongaar al jaren getrouwd.

De reis markeert het begin van een uitzonderlijk leven. In Boedapest komt Anna via een vriendin in aanraking met de Zweedse diplomaat Raoul Wallenberg. Ze helpt joden met beschermingspassen en voedsel. Dan begint het Russische beleg van Boedapest en wordt ze meegezogen in de maalstroom van de geschiedenis.

Na de oorlog besluit Anna alles te vergeten. Ze volgt een Franse gezant naar Praag, vertrekt met de boot naar Bombay om met een Zwitserse ingenieur te trouwen en komt op haar achtenveertigste eindelijk thuis bij een Hollandse KLM-directeur in Estoril. In al die jaren spreekt ze echter nooit met een woord over haar verleden in Boedapest. Totdat op een nacht de stilte onverwacht wordt verbroken.

Anna Boom is het avontuurlijke verhaal van een vrouw met vele gezichten – van koerierster in Boedapest tot huisvrouw in Zürich – die zich opvallend weinig aantrekt van de conventies van haar tijd en milieu.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #094

Over de auteur
Judith Koelemeijer (Zaandam, 1967), voluit Judith Maria Cecilia Lucia Koelemeijer, is van huis uit journaliste en werkte jarenlang voor de Volkskrant. Daar nam ze in 2000 echter ontslag om zich volledig te kunnen wijden aan het schrijven van haar debuutroman Het zwijgen van Maria Zachea (2001), die een bestseller werd. In 2008 kwam haar biografie over Anna Boom uit, waarvan ook een Duitse vertaling verscheen. Haar derde boek Hemelvaart stamt uit 2013 en is autobiografisch van snit.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Judith Koelemeijer – Anna Boom':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *