Camilla Läckberg – Oorlogskind (editie 2013) (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (mei 2013)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 233
Taal: Nederlands
Afmetingen: 18 x 119 x 80 mm
Pagina's: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802486

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Oorlogskind is het vijfde boek over politieagent Patrik Hedström en Erica Falck. De voorgaande delen zijn respectievelijk IJsprinses, Predikant, Steenhouwer en Zusje.

In Oorlogskind draait het verhaal om Erica’s moeder en meer specifiek om de vraag waarom die al decennialang een oude nazi-medaille bewaart. Een gegeven waarmee Erica blijft worstelen. Uiteindelijk besluit ze de gepensioneerde geschiedenisleraar Erik Frankel te bezoeken, een expert op het gebied van onderscheidingen. Maar Frankel gedraagt zich vreemd, geeft ontwijkende antwoorden en twee maanden later is hij dood.

Erica is geschokt. Ze gaat op onderzoek uit en komt op het spoor van de dagboeken van haar moeder, waarin wordt onthuld waarom haar moeder nooit een band met haar dochters kon opbouwen en veranderde van een lieve, zachtaardige vrouw in de kille, afstandelijke moeder die ze was.

Oorlogskind is geschreven vanuit verschillende perspectieven en Läckbergs schrijverschap klinkt door in de vaardigheid waarmee zij de afzonderlijke invalshoeken hanteert en nuances in het verhaal aanbrengt. Hoofdstukken die zich in de Tweede Wereldoorlog afspelen worden afgewisseld met passages in het heden en op overtuigende en meeslepende wijze laat de schrijfster zien hoe het verleden het heden inhaalt.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #233
  • Oorspronkelijke titel: Tyskungen
  • Vertaling: Elina van der Heijden e.a.
  • Met illustraties

Recensies uit de media

  • Veronica Magazine: ‘Een typische Läckberg, spannend en vol vaart. Een thriller die getuigt van intelligentie. 4 sterren.’
  • De Telegraaf: ‘Een prachtig boek! De plot zit perfect in elkaar. 5 sterren.’

Over de auteur
Camilla Läckberg (Zweden, 1974) is van huis uit econoom, maar tegenwoordig voltijds schrijfster. Ze woont in Stockholm en werd in 2005 verkozen tot ‘Zweedse auteur van het jaar’. Läckbergs thrillers spelen zich doorgaans af in haar geboorteplaats, Fjällbacka aan de Zweedse westkust, rondom haar vaste personages Patrik Hedström en Erica Falck. Niet alleen in Zweden maar ook in Nederland is Läckberg inmiddels uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Zweedse thrillerauteurs.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Camilla Läckberg – Oorlogskind (editie 2013)':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Speciaal aanbevolen bij deze dwarsligger: