Camilla Läckberg – Steenhouwer (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: Heruitgave (juli 2012)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 178
Taal: Nederlands
Afmetingen: 18 x 120 x 82 mm
Pagina's: 792 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801755

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Steenhouwer is – net als IJsprinses, Predikant, Zusje en Oorlogskind – een typische Läckberg-thriller, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Patrik Hedström en Erica Falck.

Het verhaal begint met een visser die een lichaam vindt in zee. Het is de zevenjarige Sara, afkomstig uit het plaatsje Fjällbacka aan de Zweedse westkust. Lijkschouwing door een patholoog-anatoom wijst uit dat het meisje niet in zee is verdronken, maar in een badkuip. In haar longen zit zoet water met zeepresten.

Inspecteur Patrik Hedstrom leidt het politieonderzoek, samen met een incompetente collega die bovendien arrogant is. Hedström kent het meisje: zijn vrouw Erica en de moeder van Sara zijn vriendinnen.

Tijdens het onderzoek komt iets zeer merkwaardigs aan het licht. Sara heeft namelijk naast badwater ook as in haar maag en slokdarm. As afkomstig uit een houten doosje van de oma van Sara. Het blijkt te gaan om de overblijfselen van steenhouwer Anders Andersson en zijn tweelingbroers Karl en Johan, die rond het jaar 1925 bij een brand omkwamen. Of werden zij eerst vermoord en werd er daarna pas brand gesticht? En hoe verhouden de gebeurtenissen van tachtig jaar geleden zich met de dood van Sara?

Steenhouwer is een thriller die de lezer van de eerste tot de laatste pagina zal boeien.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #178
  • Oorspronkelijke titel: Stenhuggaren
  • Vertaling: Elina van der Heijden e.a.

Recensies uit de media

  • Crimezone: ‘Een met zorg geconstrueerde thriller. Psychologisch heel sterk.’
  • Viva: ‘Prikkelend en vol herkenbare frustraties en emoties.’
  • Veronica Magazine: ‘Läckberg verweeft in Steenhouwer heden en verleden op geniale wijze. Een ijzersterke ‘whodunnit’. 4 sterren.’

Over de auteur
Camilla Läckberg (Zweden, 1974) is van huis uit econoom, maar tegenwoordig voltijds schrijfster. Ze woont in Stockholm en werd in 2005 verkozen tot ‘Zweedse auteur van het jaar’. Läckbergs thrillers spelen zich doorgaans af in haar geboorteplaats, Fjällbacka aan de Zweedse westkust, rondom haar vaste personages Patrik Hedström en Erica Falck. Niet alleen in Zweden maar ook in Nederland is Läckberg inmiddels uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Zweedse thrillerauteurs.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Camilla Läckberg – Steenhouwer':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *