Camilla Läckberg – IJsprinses (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 28 (juli 2010)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 30
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,3 x 1,8 cm
Pagina’s: 628 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049800222

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

IJsprinses is Läckbergs eerste boek over speurdersduo Patrik Hedström en Erica Falck.

In het Zweeds kustplaatsje Fjällbacka wordt het lijk van de mooie jonge vrouw Angelika gevonden, in de badkuip van haar zomerhuis. Het ooit warme water is veranderd in ijs en haar polsen zijn doorgesneden. Alles wijst op zelfmoord, maar is het dat ook? Angelika’s jeugdvriendin Erika Falck en politie-inspecteur Patrik Hedström, tussen wie een warme relatie opbloeit, geloven het niet en denken aan moord.

Maar pas nadat een tweede slachtoffer is gevallen, beginnen de contouren van de dader zich daadwerkelijk af te tekenen. En dan blijkt ook dat de aanleiding voor de moorden verborgen ligt in het verre verleden van de kleine en gesloten dorpsgemeenschap van Fjällbacka.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #030
  • Oorspronkelijke titel: Isprinsessan
  • Vertaling: Elina van der Heijden e.a.

Recensies uit de media

  • BOEK Magazine: ‘Camilla Läckberg hoort tot het beste wat de Zweedse misdaadliteratuur te bieden heeft. Voor een land dat uitblinkt in het thrillergenre is dat een prestatie van formaat.’
  • Crimezone: ‘De thriller is met veel bezieling geschreven. Elk hoofdstuk is een aangrijpend en huiveringwekkend hoogstandje. De klasse van het verhaal is dat het geen moment verzwakt.’
  • Vriendin: ‘Een goed verhaal, interessante karakters, een spannende opbouw en een verrassende ontknoping.’

Over de auteur
Camilla Läckberg (Zweden, 1974) is van huis uit econoom, maar tegenwoordig voltijds schrijfster. Ze woont in Stockholm en werd in 2005 verkozen tot ‘Zweedse auteur van het jaar’. Läckbergs thrillers spelen zich doorgaans af in haar geboorteplaats, Fjällbacka aan de Zweedse westkust, rondom haar vaste personages Patrik Hedström en Erica Falck. Niet alleen in Zweden maar ook in Nederland is Läckberg inmiddels uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Zweedse thrillerauteurs.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Camilla Läckberg – IJsprinses':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *