% 

Antony Beevor – Het Ardennenoffensief (dwarsligger)

13,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 2 (maart 2015)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 343
Taal: Nederlands
Afmetingen: 20 x 119 x 82 mm
Pagina's: 983 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049803858

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

In Het Ardennenoffensief staat militair-historicus Antony Beevor stil bij de grootste slag in West-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 16 december 1944 startte de slag om de Ardennen. Het was Hitlers laatste poging het tij te keren. Zijn jonge officieren waren erop gebeten om de nietsontziende opmars van de geallieerden en het Rode Leger te stuiten. Door de kou, de hevige sneeuwval en de felheid van de gevechten waren de omstandigheden vergelijkbaar met die aan het oostfront.

In Het Ardennenoffensief schenkt Antony Beevor zowel aandacht aan de strategieën van de generaals als aan de lotgevallen van de gewone soldaat, waardoor een panoramisch beeld ontstaat van een tot nu toe onderbelichte episode uit de Tweede Wereldoorlog.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #343

Over de auteur
Antony Beevor (Verenigd Koninkrijk, 1946) is schrijver en (militair) historicus. Hij is vooral bekend geworden door zijn boeken over de Tweede Wereldoorlog, waaronder de bestsellers Stalingrad en Berlijn, de ondergang 1945. Het werk van Beevor wordt alom geprezen vanwege zijn levendige, meeslepende schrijfstijl en zijn aandacht voor de impact van de oorlog op het leven van de gewone soldaat en burger.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Antony Beevor – Het Ardennenoffensief':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *