Philip Kerr – Berlijnse trilogie (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: Heruitgave (april 2013)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 224
Taal: Nederlands
Afmetingen: 27 x 120 x 81 mm
Pagina’s: 1429 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802561

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Bundeling van de eerste drie boeken van Philip Kerr, met als hoofdfiguur privédetective Bernie Gunther, spelend in het vooroorlogse Berlijn en het naoorlogse Wenen.

Een Berlijnse kwestie (1989)
1936. Berlijn maakt zich op voor de Olympische Spelen en privédetective Bernie Gunther is bezig met zijn eerste grote opdracht. Dan wordt er een aanslag op hem gepleegd en neemt niemand minder dan Hermann Göring contact met hem op.

Het handwerk van de beul (1990)
1938. Berlijn ligt te zinderen in een hittegolf en Bernie Gunther is op jacht naar een seriemoordenaar die het voorzien heeft op jonge Arische meisjes. Ze worden op weerzinwekkende manier om het leven gebracht. Tot Bernies ontsteltenis brengt zijn speurtocht hem tot in de hoogste regionen van het nazigezag.

Een Duits requiem (1990)
1947. Bernie Gunther probeert zich in het naoorlogse, verwoeste en anarchistische Berlijn staande te houden. Dan wordt hij door Porosjin, kolonel van de Russische geheime dienst, benaderd om zwarthandelaar Emil Becker van de galg te redden. Bernie stuit bij zijn onderzoek op een ondergronds netwerk van voormalige naziofficieren.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #224
  • Oorspronkelijke titel van de trilogie: Berlin Noir
  • Oorspronkelijke titels van de verschillende delen: March violets, The pale criminal & A German requiem
  • Vertaling: Gerard Suurmeijer
  • De Berlijnse trilogie is gebaseerd op waargebeurde verhalen

Recensies uit de media

  • VN Detective- & Thrillergids: ‘Een Berlijnse kwestie, 4 sterren. Het handwerk van de beul, 5 sterren. Een Duits requiem, 5 sterren.’
  • NRC Handelsblad: ‘De Berlijnse trilogie van Kerr behoort simpelweg tot het beste dat het thrillergenre te bieden heeft.’
  • De Volkskrant: ‘Terecht de hemel in geprezen.’
  • Crimezone: ‘De plot is subliem, en dat geldt ook voor de decors en spanningsopbouw. Nog opmerkelijker is hoeveel research ten grondslag ligt aan de verhalen. Het moet een crime zijn de voor- en naoorlogse tijd zo realistisch te omschrijven als Kerr doet.’

Over de auteur
Philip Kerr (Verenigd Koninkrijk, 1956) werd geboren in Edinburgh, maar woont inmiddels in Londen. Hij veroverde wereldwijd de bestsellerlijsten met zijn trilogie over Bernie Gunther. De drie boeken waaruit de trilogie bestaat, werden door The Times zelfs als ‘exceptioneel goed’ gekenschetst. Naast zijn thrillers schreef Kerr onder het pseudoniem P.B. Kerr ook de kinderboekenserie Kinderen van de lamp, waarvan het eerste deel Het Achnaton avontuur verscheen in 2004.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Philip Kerr – Berlijnse trilogie':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *