Josha Zwaan – Parnassia (paperback + dwarsligger) (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (april 2012)
Uitgave: Dwarsligger + paperback
Volgnummer: 197
Taal: Nederlands
Afmetingen: 36 x 261 x 131 mm
Pagina’s: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789047203117

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Pakket 2 in 1, bestaande uit: 1x Parnassia dwarsligger + 1x Parnassia paperback

Het is 1942 en de vervolging van joden in Nederland wordt steeds grimmiger. De kleine Rivka wordt door haar ouders ondergebracht bij een kinderloze dominee en zijn vrouw in Zeeland, die zich vol liefde over haar ontfermen. Rivka wordt Anneke en voor de buitenwereld zijn haar ouders omgekomen bij het bombardement op Rotterdam. Hoewel Rivka haar ouders aanvankelijk verschrikkelijk mist, gaat ze zich steeds meer thuis voelen bij haar nieuwe ‘papa en mama’ die hun Anneke koesteren als een prinsesje.

Wanneer na de bevrijding haar vader en haar broertje Simon op de stoep staan om haar op te halen, herkent ze hen niet meer en kiest ze voor een nieuw bestaan als Anneke.

Als ze later zelf kinderen krijgt, komt er echter een stroom aan onderdrukte gevoelens en herinneringen los, met als resultaat dat ze afstand neemt van haar gezin. Jaren later vertelt Rivka haar dochter Sandra hoe het zo ver heeft kunnen komen dat zij haar kinderen in de steek liet zonder ooit nog om te kijken.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #197
  • Pakket 2 in 1, bestaande uit: 1x Parnassia dwarsligger + 1x Parnassia paperback

Recensies uit de media

  • Esta: ‘Knap geschreven, hartverscheurend portret.’
  • Nieuw Israëlitisch Weekblad: ‘Josha Zwaan heeft met Parnassia een prachtwerk afgeleverd dat qua compositie nagenoeg perfect is, maar ook de dialogen zijn razend knap geschreven.’
  • Margriet: ‘Prachtige roman.’
  • Viva: ‘Zo aangrijpend dat het pijn doet.’
  • Reformatorisch Dagblad: ‘Deze onthutsende en intrigerende roman reikt verder dan het thema oorlog. Lof voor de debutant.’

Over de auteur
Josha Zwaan (Nieuw-Zeeland, 1963) werd geboren als dochter van een Nederlandse predikant in Nieuw-Zeeland. Toen ze 3 jaar oud was, kwam het gezin terug naar Nederland. Josha Zwaan studeerde Andragologie en Sociale Pedagogiek aan de VU te Amsterdam en heeft op dit moment een praktijk voor coaching en procesbegeleiding. Sinds 2009 publiceert ze in Trouw, Volkskrant Magazine, Tijdschrift voor Coaching en Tijdschrift Volzin. Parnassia is haar debuutroman.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Josha Zwaan – Parnassia (paperback + dwarsligger)':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *