Jens Christian Grøndahl – Dat weet je niet

Druk: 1 (juli 2012)
Uitgave: Hardcover
Taal: Nederlands
Afmetingen: 13 x 120 x 83 mm
Pagina's: 361 stuks
Gewicht: 97 gram
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801885

Bestel als andere uitgave »

Beschrijving

Advocaat David en zijn Engelse vrouw Emma hebben een hechte en stabiele relatie. Deze relatie komt echter onder druk te staan als hun enige dochter Zoë met een nieuwe vriend thuiskomt, een Pakistaan. Juist doordat David en Emma krampachtig proberen te bewijzen dat zijn achtergrond niet belangrijk is, ontstaat er een gespannen sfeer en gaan de hoofdpersonages opnieuw nadenken over de keuzes die ze in hun leven hebben gemaakt.

Het verhaal neemt de tijd om de hoofdpersonen tot leven te wekken, met veel aandacht voor de psychologie van de personages. Belangrijke thema´s zijn joods-zijn, het geloof loslaten, kunstenaarschap, de generatiekloof, communicatieproblemen, levensvragen en immigrant zijn.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #181
  • Oorspronkelijke titel: Det gor du ikke
  • Vertaling: Annelies van Hees

Recensies uit de media

  • Libelle: ‘Ik ken geen andere mannelijke schrijver die zo goed en respectvol over de liefde, ouder worden en relaties schrijft.’
  • Mieke van der Weij: ‘Grøndahl lezen is telkens opveren, getroffen door zijn formuleringen.’

Over de auteur
Jens Christian Grøndahl (Denemarken, 1959) studeerde filosofie. Zijn debuut verscheen in 1985. Daarna volgden met regelmatige tussenpozen vijftien andere romans. Hij schreef ook essays, toneelstukken en teksten voor de radio. Liefde, met name tussen hedendaagse geliefden, vormt een belangrijk thema in zijn werk. Grøndahl wordt uitgegeven in meer dan dertig landen en werd in binnen- en buitenland bekroond met verschillende literaire prijzen.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Jens Christian Grøndahl – Dat weet je niet':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *