Hilary Mantel – Wolf Hall (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (november 2018)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 568
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,2 x 2,3 cm
Pagina's: 1137 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806798

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Deze dwarsligger bevat de prijswinnende historische roman van Hilary Mantel over Thomas Cromwell (charmante bullebak van eenvoudige komaf), Hendrik VIII (intelligente, maar wrede koning) en hun handel en wandel in het roerige Engeland van begin 16e eeuw.

Engeland staat eind jaren 1520 op de rand van anarchie en rampspoed. Als de koning sterft zonder een mannelijke erfgenaam na te laten, kan het land ten onder gaan aan een burgeroorlog. Hendrik VIII wil daarom zijn huwelijk met Catharina van Aragon ongeldig laten verklaren en met hofdame Anna Boleyn trouwen. De paus en het grootste deel van Europa zijn daar echter op tegen.

Maar Hendrik VIII is geenszins van plan zich gewonnen te geven en zet door. Dit leidt uiteindelijk tot de ondergang van zijn adviseur, de briljante kardinaal Wolsey, waardoor een gevaarlijk machtsvacuüm ontstaat.

In dat vacuüm stapt Thomas Cromwell, charmeur, mannetjesputter, bullebak, zowel idealist als opportunist, scherpzinnig in het lezen van mensen en een vat vol energie. Daarnaast heeft hij zich inmiddels ontwikkeld tot een volleerd politicus, verhard door zijn persoonlijke verliezen en onverbiddelijk in zijn ambitie.

Maar Hendrik VIII is wispelturig: de ene dag meegaand en zachtmoedig, de andere dag nietsontziend en moorddadig. Cromwell helpt hem de oppositie te doorbreken, maar wat is de prijs van zijn triomf?

In Wolf Hall brengt Hilary Mantel de 16e eeuwse Engelse samenleving tot leven, waarin allerlei personages tot het uiterste vechten of juist hun lot met moed en passie omarmen. Een tijdperk waarin succes ongebreidelde macht bracht, maar ook een tijdperk waarin een enkele mislukking al de dood kon betekenen..

Aanvullende info

  • Dwarsligger #568
  • Oorspronkelijke titel: Wolf Hall (2009)
  • Vertaald uit het Engels door Ine Willems
  • Winnaar van de Man Booker Prize (2009)

Recensies uit de media

  • Evening Standard: ‘Briljant. Hilary Mantel wordt vanwege Wolf Hall terecht geprezen; ze heeft het genre historische roman opnieuw uitgevonden.’
  • The Observer: ‘Wolf Hall is prachtig en diepmenselijk. Hilary Mantel houdt met dit boek een donkere spiegel omhoog voor onze eigen wereld. Ze is een van onze moedigste en tegelijkertijd meest briljante schrijvers.’
  • Trouw: ‘Razend knap. Het zindert en dendert van begin tot einde, het sleurt je mee, of je wilt of niet.’
  • 8WEEKLY: ‘De titel Wolf Hall verwijst naar het gezegde ‘A man is a wolf to another man’, wat zeker van toepassing is op de hoofse situaties, maar ook op Cromwell zelf. Hij is een wolf voor velen, maar een goede wolf. Een prachtfiguur waar Hilary Mantel haar subtiel geschreven historische drama omheen heeft geweven.’
  • Knack: ‘Met Wolf Hall heeft Hilary Mantel de Booker Prize dubbel en dwars verdiend.’
  • NRC Handelsblad: ‘Meesterwerk.’

Over de auteur
Hilary Mantel (Verenigd Koninkrijk, 1952) komt uit een Engels arbeidersmilieu. Ze studeerde rechten, trouwde op jonge leeftijd en woonde met haar man op diverse plekken in Afrika en het Midden-Oosten. Mantels eerste boek werd uitgegeven in 1985 en sindsdien schreef ze tal van korte verhalen, memoires, essays en (historische) romans. Met Wolf Hall (2009) brak ze definitief en internationaal door. Het boek won in 2009 de Man Booker Prize en werd uitgebracht in 32 landen.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Hilary Mantel – Wolf Hall':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *