Jennifer Donnelly – De theeroos (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (oktober 2011)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 135
Taal: Nederlands
Afmetingen: 21 x 120 x 82 mm
Pagina's: 1224 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801267

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Londen 1888. Fiona Finnegan woont in een van de smalle, armoedige steegjes waar overdag kinderen spelen, ’s avonds dieven en hoeren ronddwalen en ´s nachts moorden worden gepleegd. Ze werkt net als haar vader in de theefabriek van William Burton, maar droomt van een eigen winkel die ze ooit zal bezitten.

Haar vader, een bevlogen vakbondsman, krijgt op zijn werk een onverklaarbaar ongeluk en overlijdt. Vanaf dat moment wordt Fiona´s leven een hel en verliest ze bijna alles wat haar dierbaar is. Wanneer ze getuige is van een gesprek tussen fabriekseigenaar Burton en een van zijn mannen, weet ze dat haar eigen leven ook gevaar loopt. Ze vlucht naar New York en opent daar een bescheiden theewinkeltje dat ze weet op te werken naar de top van de New Yorkse theehandel. Onderwijl zint ze echter op wraak.

En dan is het moment gekomen dat ze terug moet gaan naar Londen. Om de geesten uit het verleden het zwijgen op te leggen en om de ultieme confrontatie aan te gaan met de enige man op aarde die haar leven kan verwoesten.

De theeroos is een meeslepende roman over de verwoesting van een familie, over moord en wraak, over verloren en hervonden liefde en over de zoektocht naar de vervulling van een droom.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #135
  • Oorspronkelijke titel: The tea rose
  • Vertaling: Milly Clifford

Recensies uit de media

  • Goodreads.com: ‘Doe jezelf een plezier en lees dit boek.’
  • Chicklit.nl: ‘Vanaf de eerste bladzijde houdt De theeroos je in zijn greep, en blijf je benieuwd welke oplossingen Fiona nu weer weet te bedenken voor de tegenslagen en het verdriet waarmee ze in haar leven wordt geconfronteerd.’

Over de auteur
Jennifer Donnelly (Verenigde Staten, 1963) studeerde Engelse literatuur en Europese geschiedenis, waarin ze cum laude afstudeerde. Als schrijver brak ze in 2003 door met de historische roman A northern light, dat echter nooit in het Nederlands is vertaald. Donnelly grossiert in het schrijven van vuistdikke boeken. Buiten een prentenboek van 32 pagina’s, schreef ze vijf romans die gezamenlijk meer dan 2500 pagina’s bevatten.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Jennifer Donnelly – De theeroos':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *