C.J. Sansom – Winter in Madrid (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: Heruitgave (januari 2013)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 218
Taal: Nederlands
Afmetingen: 21 x 118 x 81 mm
Pagina's: 1008 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802264

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Najaar 1940. De Spaanse Burgeroorlog is voorbij en Madrid ligt in puin. De bevolking lijdt honger, terwijl de nazi’s oprukken in Europa. Spanje heeft zich neutraal verklaard, maar heimelijk koestert Franco de wens om zich bij Hitler aan te sluiten.

Harry Brett wordt als oorlogsveteraan door de Britse geheime dienst gevraagd om het vertrouwen te winnen van zijn oude schoolvriend Sandy Forsyth, die ervan wordt verdacht louche contacten te onderhouden met de Spaanse falangisten. Met enige tegenzin begeeft Harry zich naar het corrupte Madrid en ontmoet daar Sandy en diens vriendin Barbara Clare.

Barbara heeft haar eigen geheim. Zij is op zoek naar haar vroegere minnaar, de charismatische Bernie Piper, die met de Internationale Brigades vocht tegen de fascisten. Hij zou vermist en zelfs omgekomen zijn, maar Barbara weigert dat te geloven. Er ontvouwt zich een persoonlijk drama waarop lotgevallen uit een gezamenlijk verleden een onuitwisbaar stempel drukken.

Winter in Madrid is een indrukwekkende dwarsligger, die liefhebbers van Carlos Ruiz Zafón en Sebastian Faulks zeker zal bevallen.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #218
  • Oorspronkelijke titel: Winter in Madrid
  • Vertaling: Ineke van Bronswijk

Recensies uit de media

  • VN Detective- & Thrillergids: ‘Uitzonderlijk goed. 5 sterren.’
  • Sunday Times: ‘Een overtuigende en ontroerende historische roman, en tegelijkertijd een spannende thriller.’
  • Times Literary Supplement: ‘Als portret van een getraumatiseerde stad, gehuld in zwijgen omdat spreken te gevaarlijk was, is Winter in Madrid een zeer opmerkelijke prestatie.’
  • Ezzulia.nl: ‘Romantiek, heroïsme, schuldgevoelens, verdriet, verraad, misleid idealisme, ontgoocheling, een onverwachte ontknoping. Maar er staat geen woord te veel in.’
  • Volkskrantblog.nl: ‘Een ongemeen spannend boek voor de klassieke thrillerliefhebber, maar ook voor de lezer die inzicht wil verkrijgen van een stukje Europese moderne geschiedenis. Maar bovenal is het een boek over ethiek en het passeren van de grenzen van menselijke waarden en normen.’

Over de auteur
C.J. Sansom (Verenigd Koninkrijk, 1952), voluit Christopher John Sansom, werd geboren in Edinburgh, Schotland. Hij studeerde aan de University of Birmingham en promoveerde als historicus. Later besloot hij echter om advocaat te worden en heeft hij in Sussex een praktijk gehad. Daarbij richtte hij zich speciaal op kansarme cliënten. Tegenwoordig is Sansom fulltime schrijver. Hij debuteerde in 2003 met De onthechting.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'C.J. Sansom – Winter in Madrid':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *