John Williams – Augustus (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (december 2014)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 311
Taal: Nederlands
Afmetingen: 18 x 119 x 83 mm
Pagina's: 613 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049803513

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoorden: ,

Vanaf de moord op zijn oom Julius Caesar tot aan de laatste dagen van het keizerrijk volgen we Augustus op zijn tocht over het glibberige pad van de macht in een Rome vol van megalomane warhoofden en roofzuchtige rijken.

In zijn derde grote roman, winnaar van de National Book Award, vertelt John Williams het verhaal van de stichter van het Romeinse rijk, wiens grootsheid even legendarisch was als zijn grenzeloze ambitie: Augustus.

Vanaf de moord op zijn oom Julius Caesar tot aan de laatste dagen van het keizerrijk volgen we Augustus op zijn tocht over het glibberige pad van de macht: niemand is te vertrouwen, de senaat wordt beheerst door eigenbelang en allianties zijn even snel gevormd als gebroken.

Augustus is een meerstemmige roman: via de gefingeerde brieven, dagboekaantekeningen, memoires en reisverslagen van historische figuren als Marcus Antonius, de dichter Cicero en Augustus’ dochter Julia, maar ook van een eenvoudige soldaat in de legers van de keizer, verrijst het levensechte beeld van een man die ervan droomt het corrupte Rome te bevrijden van het wispelturige juk van megalomane warhoofden en roofzuchtige rijken.

Net als in Stoner en Butcher’s Crossing onderzoekt Williams in Augustus waarden als de verantwoordelijkheid van het individu, vriendschap en de zucht naar macht, en weet hij de dilemma’s in een mensenleven als geen ander invoelbaar te maken.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #311

Over de auteur
John Williams (Verenigde Staten, 1922-1994), voluit John Edward Williams, leidde als auteur een betrekkelijk anoniem leven. Ondanks de toekenning van de National Book Award (1973) voor zijn roman Augustus (1972). Pas na de heruitgave van Stoner in 2006 beleefden zijn boeken een internationale heropleving. Tegenwoordig wordt het werk van Williams geprezen om zijn zorgvuldige, heldere en indringende schrijfstijl. Toen hij in 1994 overleed, liet hij zijn vijfde roman The sleep of reason onvoltooid achter.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'John Williams – Augustus':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *