L.N. Tolstoj – Oorlog en vrede (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (oktober 2010)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 51
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,5 x 3 cm
Pagina's: 1791 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049800437

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Vroege, wat beknoptere versie van het panoramisch relaas van de Russische samenleving tijdens de oorlog tegen Napoleon (1805-1814).

Tolstojs beroemde roman Oorlog en vrede verscheen in vier delen in 1869. Veel later, in de twintigste eeuw, werd via archiefonderzoek vastgesteld dat Tolstoj al in 1866 een versie van de roman had voltooid onder de titel Eind goed, al goed. Deze versie is op grond van Tolstojs manuscripten gereconstrueerd en in 2000 in Rusland gepubliceerd. Deze dwarsligger bevat van deze versie een vertaling.

De vroege versie is zo’n 700 bladzijden korter dan de uiteindelijke, bevat minder geschiedfilosofisch commentaar en is veel minder uitvoerig over de intocht van de Fransen in Moskou, hun overhaaste vertrek en rampzalige terugtocht. Bovendien blijven sommige personages leven die in de definitieve versie sterven. De vroege versie wordt geprezen vanwege het ontbreken van allerlei, in het oog van sommigen, minder relevante uitweidingen.

Dus let op: deze editie bevat de oerversie van Oorlog en vrede, die ongeveer half zo lang is als de gecanoniseerde versie én naar een geheel ander einde leidt.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #051
Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'L.N. Tolstoj – Oorlog en vrede':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *