Michel Faber – Lelieblank, scharlakenrood (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: Heruitgave (november 2012)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 214
Taal: Nederlands
Afmetingen: 32 x 120 x 84 mm
Pagina's: 1631 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802233

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Londen, jaren zeventig van de negentiende eeuw. Sugar, een intelligente 19-jarige prostituee in het bordeel van de hardvochtige Mrs. Castaway, verlangt naar een beter leven. Dan komt William Rackham langs, een ambitieuze parfumfabrikant. Hij wil haar liefde exclusief en richt aan de rand van de stad een comfortabele woning voor haar in. Gaandeweg raakt haar leven verstrengeld met dat van Rackham, wiens grote huis behalve veel bediendes een uiterst onstabiele echtgenote herbergt, én een verborgen dochter.

Terwijl Sugar op ongewone wijze de sociale ladder beklimt, passeert een stoet van beminnelijke, aandoenlijke, afstotende en gekmakende personages – gelovigen van allerlei pluimage en hoeren voor allerlei allooi. Maar in het hart van deze panoramische, gelaagde vertelling staat steeds die ene vrouw en haar fascinerende strijd om haar lichaam en ziel uit de goot te tillen.

Hoewel Faber Sugar met historische precisie weet neer te zetten als een typische vrouw van haar tijd, is het dankzij zijn inlevingsvermogen ook een vrouwenportret geworden van universele geldigheid en aantrekkingskracht. Lelieblank, scharlakenrood, een immense roman van Victoriaanse allure, biedt een zeldzaam rijk, bedwelmend en bevredigend leesgenoegen.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #214
  • Oorspronkelijke titel: The crimson petal and the white
  • Vertaling: Harm Damsma e.a.
  • Verfilmd door de BBC als The crimson petal and the whiteExterne link

Recensies uit de media

  • Time Magazine: ‘Een boek als dit is nog beter dan seks.’
  • Het Parool: ‘Je ziet de dingen, ruikt ze, en je wilt alleen maar meer. Bij sommige boeken komen de laatste pagina’s altijd te vroeg.’
  • De Standaard: ‘Ga zitten lezer, maak het u gemakkelijk, en merk hoe verslavend een boek kan zijn.’

Over de auteur
Michel Faber (Den Haag, 1960) is een Engelstalige schrijver van Nederlandse herkomst. Hij wordt gerekend tot de Schotse literatuur. Faber emigreerde in 1967 van Nederland naar Australië, waar hij Nederlands, Engels, retorica en filosofie studeerde. Ook volgde hij een opleiding tot verpleegkundige, een beroep dat hij uitoefende van 1983 tot 1993. In 1993 emigreerde hij naar Schotland, waar hij nog altijd woont. Faber schrijft vanaf begin jaren 80, maar publiceert pas vanaf 1998. Hoogtepunt in Fabers werk is ongetwijfeld zijn monumentale roman Lelieblank, scharlakenrood.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Michel Faber – Lelieblank, scharlakenrood':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *