Hella S. Haasse – De scharlaken stad (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (augustus 2012)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 195
Taal: Nederlands
Afmetingen: 16 x 122 x 80 mm
Pagina's: 553 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802011

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Het pauselijk hof in Rome tijdens de zestiende eeuw. De nadagen van de Renaissance. Het Vaticaan is het brandpunt van het wereldgebeuren en belangwekkende figuren klitten er samen. Gestoken in scharlaken drukt de hoge geestelijkheid zijn stempel op allerlei politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.

In een van de zalen treffen we Giovanni Borgia, een jonge mysterieuze Italiaan die uit alle macht probeert het geheim rond zijn geboorte te ontrafelen. Hij is een bastaard uit een berucht geslacht, maar welk? De familie Borgia? De familie Farnese?

Met de beschrijving van zijn speurtocht schetst Haasse een zeldzaam authentiek en uitermate boeiend tijdsbeeld. Zo kleurrijk, meeslepend en meesterlijk geschreven, dat je je als lezer daadwerkelijk in de wereld van Michelangelo, Machiavelli en Aretino waant.

De scharlaken stad is een indrukwekkende historische roman, waarvan de 1e druk in 1952 verscheen.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #195

Recensies uit de media

  • Juryrapport Prijs der Nederlandse Letteren: ‘Weinig auteurs hebben de Nederlandse literatuur zo waardig en nadrukkelijk op een internationaal podium geplaatst als Hella S. Haasse.’
  • The Washington Post: ‘Haasses uitdagende roman combineert een rijkdom aan historische kennis met opmerkelijke literaire geschiedschrijving.’

Over de auteur
Hella S. Haasse (Nederlands-Indië, 1918 – Amsterdam, 2011) werd geboren in Batavia, het huidige Jakarta (Indonesië). In 1938 vertrok ze naar Nederland om te studeren. Haar debuut, Oeroeg, betekende haar grote doorbraak. Hella S. Haasse is een van Nederlands hoogst gewaardeerde en meest vertaalde auteurs. Ze heeft vele prijzen op haar naam staan, waaronder tweemaal de NS Publieksprijs en de prestigieuze Prijs der Nederlandse Letteren.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Hella S. Haasse – De scharlaken stad':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *