Simone van der Vlugt – Jacoba, dochter van Holland (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (februari 2012)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 79
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,4 x 1,5 cm
Pagina’s: 576 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801649

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Jacoba van Beieren is een naam die veel mensen kennen. Maar weten we ook wie deze vrouw was? En wat zij – de Jeanne d’Arc en heldin van de Lage Landen – voor de Nederlandse geschiedenis heeft betekend? In deze historische roman kruipt Simone van der Vlugt op overtuigende wijze in de huid van Jacoba van Beieren (1401-1436).

Jacoba was haar tijd ver vooruit, stak haar feministische ideeën niet onder stoelen of banken en koos ook in de liefde niet altijd voor de makkelijkste weg. Het lot was Jacoba slecht gezind. Op haar vijftiende werd zij al weduwe en snel daarna overleed haar vader, Willem VI, hertog van Beieren. Zo werd zij gravin van Holland, Zeeland en Henegouwen. We leren in deze dwarsligger een vrouw kennen die veel te verduren krijgt, maar zich daar niet bij neerlegt en door het onrecht dat haar wordt aangedaan en juist strijdbaarder wordt.

In Jacoba, Dochter van Holland zien we niet alleen een hertogin die ten oorlog trekt om haar gewesten te verdedigen, maar ook Jacoba’s persoonlijke kant: de ontwikkeling van een kwetsbaar, volgzaam meisje tot een volwassen, sterke vrouw. Haar relatie met haar moeder is er een die voor vele vrouwen herkenbaar zal zijn.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #079

Recensies uit de media

  • Wim Krings, Boekhandel Krings te Sittard: ‘Jacoba, Dochter van Holland is een boek dat je de ogen opent over de positie van de (edel)vrouw in de middeleeuwen. Een aanrader voor een ieder die houdt van een lekker lichtvoetige historische roman die de kern van de geschiedenis in zijn waarde laat.’
  • Heleen Spanjaard, Margriet: ‘Wat een heerlijk, verslavend boek. Nooit geweten dat Jacoba van Beieren zo’n feministe avant la lettre was. Zo wordt geschiedenis weer leuk. Ik hoop dat Simone van der Vlugt meer historische romans gaat schrijven!’

Over de auteur
Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) is een pseudoniem van Simone Watertor. Al op jonge leeftijd wist ze dat ze schrijfster wilde worden en na haar studies Nederlands en Frans was het zover. In 1995 verscheen De amulet, haar eerste werk in een lange reeks historische jeugdboeken, waarmee ze verschillende prijzen won. Sinds ze in 2004 De Reünie uitbracht, werd ze daarnaast ook een zeer productief schrijfster van (vooral) thrillers. En succesvol, want ook binnen dit genre wist ze verschillende prijzen in de wacht te slepen.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Simone van der Vlugt – Jacoba, dochter van Holland':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *