Simone van der Vlugt – De amulet & De bastaard van Brussel (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (april 2014)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 297
Taal: Nederlands
Afmetingen: 15 x 120 x 82 mm
Pagina's: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049803407

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubrieken: , Trefwoorden: ,

2 boeken in 1 dwarsligger: De amulet en De bastaard van Brussel, twee historische (jeugd)romans van Simone van der Vlugt over kinderen die op de vlucht slaan omdat ze hun leven niet zeker zijn.

De amulet
De amulet speelt zich af in 1630. De jacht op heksen is in volle gang. Vrouwen van alle leeftijden worden verdacht van hekserij en belanden op de brandstapel. Ook de 15-jarige Nina wordt ervan verdacht een heks te zijn. Ze weet namelijk dingen die ze eigenlijk niet kan weten en ook haar moeder is verbrand als heks. Nina begint te vermoeden dat ze misschien wel gelijk hebben, misschien is ze wel een heks… Verkleed als jongen slaat ze op de vlucht.

De bastaard van Brussel
De bastaard van Brussel speelt zich af in 1565 in Brussel. Crispijn Matsijs is eigenaar van bierbrouwerij en taveerne ‘Au brasseur’. Hij wordt in zijn werk bijgestaan door de dienstmeid Stina en haar dochter Eva. Sinds de gevreesde inquisiteur Pieter Titelmans in de stad is, wordt het dagelijkse leven steeds vaker verstoord door openbare executies, waarbij iedereen die commentaar heeft op het katholieke geloof, op de brandstapel belandt.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #297
  • Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 12 jaar

Recensies uit de media

  • Levende Talen: ‘De amulet is opvallend goed geschreven. Het taalgebruik is zorgvuldig, gevarieerd en beeldend. […] Van der Vlugt schrijft levendig en helder en haar dialogen zijn levensecht.’
  • Noordhollands Dagblad: ‘Niet eerder vielen bij Van der Vlugt feiten, spanning en avontuur zo harmonieus samen als in De bastaard van Brussel. Het verhaal staat als een huis.’

Over de auteur
Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) is een pseudoniem van Simone Watertor. Al op jonge leeftijd wist ze dat ze schrijfster wilde worden en na haar studies Nederlands en Frans was het zover. In 1995 verscheen De amulet, haar eerste werk in een lange reeks historische jeugdboeken, waarmee ze verschillende prijzen won. Sinds ze in 2004 De Reünie uitbracht, werd ze daarnaast ook een zeer productief schrijfster van (vooral) thrillers. En succesvol, want ook binnen dit genre wist ze verschillende prijzen in de wacht te slepen.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Simone van der Vlugt – De amulet & De bastaard van Brussel':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *