Simone van der Vlugt – Blauw water (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (augustus 2011)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 114
Taal: Nederlands
Afmetingen: 15 x 121 x 85 mm
Pagina's: 432 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801052

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Als Lisa in haar achtertuin de was ophangt, staat er plotseling een ontsnapte tbs’er voor haar neus. Vluchten is geen optie omdat ze het leven van haar zesjarige dochter Anouk niet in gevaar wil brengen. Er volgt een angstaanjagende en zenuwslopende week waarin moeder en dochter in hun huis gegijzeld worden.

Als Senta, een journaliste, met haar auto verdwaalt in de mist, wil ze hulp vragen bij het betreffende huis. Daar ziet ze echter een vrouw die bedreigd wordt met een mes en ze slaat op de vlucht om hulp te halen. Helaas krijgt ze een ongeluk waardoor ze in coma raakt.

Het verhaal volgt vervolgens zowel de situatie in het huis van Lisa en haar dochtertje als het verhaal van Senta, die door haar ongeluk aan ernstig geheugenverlies lijdt.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #114
  • Bekroond met een Zilveren Vingerafdruk (2009)

Recensies uit de media

  • Veronica Magazine: ‘Blauw water leest als een nachtmerrie waaruit ontwaken onmogelijk lijkt. Simone van der Vlugt bouwt op briljante wijze de spanning op in dit actuele verhaal. 4 sterren.’
  • Crimezone: ‘Blauw water is een prachtig en stemmig geschreven boek, waarbij de psychologie van gijzelnemer en gijzelaar in alle beklemmende aspecten beschreven wordt. Ingehouden van toonzetting, heftig van onderhuidse spanning.’

Over de auteur
Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) is een pseudoniem van Simone Watertor. Al op jonge leeftijd wist ze dat ze schrijfster wilde worden en na haar studies Nederlands en Frans was het zover. In 1995 verscheen De amulet, haar eerste werk in een lange reeks historische jeugdboeken, waarmee ze verschillende prijzen won. Sinds ze in 2004 De Reünie uitbracht, werd ze daarnaast ook een zeer productief schrijfster van (vooral) thrillers. En succesvol, want ook binnen dit genre wist ze verschillende prijzen in de wacht te slepen.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Simone van der Vlugt – Blauw water':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *