Simone van der Vlugt – Het schaduwspel (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (juli 2018)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 543
Taal: Nederlands
Afmetingen: 15 x 121 x 84 mm
Pagina's: 504 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806552

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

In de historische roman Het schaduwspel beschrijft Simone van der Vlugt de levens van Eva Ment en Jan Pieterszoon Coen gedurende een belangrijke periode uit de Nederlandse geschiedenis: de Gouden Eeuw.

Eva Ment verkeert in de betere kringen van Amsterdam. Op een bijeenkomst ontmoet ze Jan Pieterszoon Coen, een man van aanzien, die op zoek is naar een echtgenote. Van het een komt het ander en ze trouwen met elkaar, waarna ze in het voorjaar van 1627 met hun pasgeboren dochtertje afreizen naar Nederlands-Indië.

Na een maandenlange zeereis vol ontberingen worden ze als vorsten onthaald in Batavia. Er volgt een periode van gewenning, maar ook van vele tegenslagen en verliezen. Uiteindelijk reist Eva na een verblijf van bijna drie jaar gedesillusioneerd weer terug naar Amsterdam…

Aanvullende info

  • Dwarsligger #543

Over de auteur
Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) is een pseudoniem van Simone Watertor. Ze debuteerde in 1995 met het historische jeugdboek De amulet, waarna een lange reeks historische jeugdboeken volgde. Sinds ze in 2004 De Reünie uitbracht, is ze daarnaast ook een zeer productief schrijfster van (veelal) thrillers.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Simone van der Vlugt – Het schaduwspel':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *