% 

Camilla Läckberg – Zusje (editie 2016) (dwarsligger)

13,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 22 (januari 2016)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 212
Taal: Nederlands
Afmetingen: 18 x 120 x 83 mm
Pagina’s: 648 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049804800

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Zusje is – net als IJsprinses, Predikant, Steenhouwer en Oorlogskind – een typische Läckberg-thriller, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Patrik Hedström en Erica Falck.

De winter loopt ten einde in de kustplaats Fjällbacka. Patrik Hedström en Erica Falck treffen de laatste voorbereidingen voor hun huwelijk. In Tanumshede, waar Patrik werkt, heerst grote opwinding. Het stadje wordt het decor van een tv-serie. In de realitysoap Fucking Tanum gaan oud-deelnemers uit series als Big Brother een tijd in het stadje wonen en werken. De plaatselijke politiek en de middenstand zien dit helemaal zitten, ook al zijn de meeste deelnemers aan de serie enigszins beschadigde personen.

Dan wordt de rust verstoord door twee moorden. De eerste lijkt een dodelijk auto-ongeluk te zijn. Alles wijst er namelijk op dat het slachtoffer, Marit Kaspersen, dronken achter het stuur zat. Maar… Marit dronk nooit alcohol. Sectie wijst uit dat de vrouw is vermoord.

Het tweede slachtoffer wordt naakt in een vuilnisbak aangetroffen. Het is Lillemor Persson, alias Barbie, een van de deelnemers aan Fucking Tanum.

Patrik en zijn collega’s gaan de moorden onderzoeken. Gaandeweg blijkt dat de twee zaken alles met elkaar te maken hebben. De soap die Tanumshede welvaart en landelijke bekendheid moest brengen, laat diepe sporen na omdat iemand nog oude rekeningen te vereffenen heeft. Lukt het Patrik om de dader te stoppen voordat deze opnieuw toeslaat?

Aanvullende info

  • Dwarsligger #212
  • Oorspronkelijke titel: Olycksfågeln
  • Vertaling: Elina van der Heijden e.a.

Recensies uit de media

  • VN Detective- & Thrillergids: ‘Een absolute aanrader, 4 sterren.’
  • Libelle: ‘Zusje is een razendsnelle Zweedse thriller.’
  • Veronica Magazine: ‘Läckberg schrijft fijne misdaadromans die weglezen als een spannend soapverhaal.’
  • Boek: ‘Camilla Läckberg behoort tot het beste wat de Zweedse misdaadliteratuur te bieden heeft. Voor een land dat uitblinkt in het thrillergenre is dat een prestatie van formaat.’

Over de auteur
Camilla Läckberg (Zweden, 1974) is van huis uit econoom, maar tegenwoordig voltijds schrijfster. Ze woont in Stockholm en werd in 2005 verkozen tot ‘Zweedse auteur van het jaar’. Läckbergs thrillers spelen zich doorgaans af in haar geboorteplaats, Fjällbacka aan de Zweedse westkust, rondom haar vaste personages Patrik Hedström en Erica Falck. Niet alleen in Zweden maar ook in Nederland is Läckberg inmiddels uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Zweedse thrillerauteurs.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Camilla Läckberg – Zusje (editie 2016)':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *