% 

Péter Gárdos – Ochtendkoorts (dwarsligger)

12,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (februari 2016)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 391
Taal: Nederlands
Afmetingen: 13 x 121 x 84 mm
Pagina's: 432 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049804510

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Ochtendkoorts van Péter Gárdos speelt zich net na de Tweede Wereldoorlog af en is een tijdloos liefdesverhaal. In deze roman wordt Miklos, een Hongaarse overlevende van Bergen-Belsen, verscheept naar een vluchtelingenkamp in Zweden. Hij heeft te horen gekregen dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft. Miklos wil iets achterlaten, een bewijs dat hij bestaan heeft, en stelt een lijst op van 117 vrouwen die afkomstig zijn uit hetzelfde gebied als hij, eveneens een kamp overleefd hebben en nu in Zweden zitten. Hij schrijft ieder van hen aan in de hoop op een reactie en een echtgenote.

In een ander vluchtelingenkamp leest Lili zijn brief. Ze ligt op bed, heeft niets omhanden en besluit terug te schrijven. Met elke brief raken ze verliefder.

In december 1945 besluiten ze elkaar te ontmoeten, en in de drie dagen die ze samen doorbrengen raken ze ervan overtuigd dat ze willen trouwen. Ze moeten alleen nog een manier vinden om dat voor elkaar te krijgen.

Ochtendkoorts is een romantisch liefdesverhaal, gebaseerd op het leven van de ouders van de auteur. Voor de lezers van Haar naam was Sarah, Arthur Japin en De bakkersdochter. Het boek was een bestseller in meerdere landen.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #391
Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Péter Gárdos – Ochtendkoorts':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *