Elena Ferrante – De geniale vriendin (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

De Napolitaanse romans / Deel 1

Druk: 23 (juni 2017)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 463
Taal: Nederlands
Afmetingen: 17 x 121 x 83 mm
Pagina's: 551 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049805791

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Deel 1 (Jeugd en puberteit, jaren 1950) van De Napolitaanse romans, een vierluik over het leven van twee Napolitaanse meisjes.

De geniale vriendin vertelt de geschiedenis van twee vrouwen en hun levenslange vriendschap. Ze groeien samen op, maar hun levens verlopen geheel verschillend.

Lila en Elena wonen met hun ouders en broertjes en zusjes in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier.

Elena Ferrante beschrijft deze vriendschap, die even sterk om liefde als om rivaliteit draait, met groot inlevingsvermogen en in een schitterende stijl.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #463

Over de auteur
Elena Ferrante (Italië) is het pseudoniem van een Italiaanse romanschrijver. De boeken van Ferrante, oorspronkelijk gepubliceerd in het Italiaans, zijn in vele talen vertaald. De Napolitaanse romans van Ferrante behoren tot haar bekendste werken. In 2016 ontstond ophef over een journalist die de persoon achter het pseudoniem Elena Ferrante bekendmaakte, een onthullingExterne link die hem door velen niet in dank werd afgenomen.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Elena Ferrante – De geniale vriendin':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Speciaal aanbevolen bij deze dwarsligger: