Elena Ferrante – Het verhaal van het verloren kind (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

De Napolitaanse romans / Deel 4

Druk: 1 (mei 2019)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 594
Taal: Nederlands
Afmetingen: 120 x 82 x 18 mm
Pagina’s: 841 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807207

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Deel 4 (Volwassenheid en ouderdom) van De Napolitaanse romans, een vierluik over het leven van twee Napolitaanse meisjes.

Lila en Elena, de twee meisjes die we voor het eerst ontmoetten in De geniale vriendin (deel 1 van de Napolitaanse romans) zijn volwassen: de grote ontdekkingen van het leven zijn gedaan, zijn grillen en verliezen zijn verdragen en geleden. Beide vriendinnen hebben gevochten om te ontsnappen aan de Napolitaanse volksbuurt waar ze opgroeiden.

Elena heeft gestudeerd, is getrouwd, naar Florence verhuisd, heeft kinderen gekregen en is inmiddels een gevierd schrijfster. Lila daarentegen is er nooit in geslaagd los te komen van haar geboortestad. Ze is weliswaar succesvol ondernemer geworden, maar haar succes heeft haar dichter bij de vriendjespolitiek gebracht, het chauvinisme en de georganiseerde criminaliteit die de buurt in hun greep houden.

Tegen de achtergrond van een verleidelijk en gevaarlijk Napels en een wereld die voortdurend verandert, vertelt Elena Ferrante met ongeëvenaarde eerlijkheid en glans het slot van het verhaal van Elena’s en Lila’s levenslange vriendschap.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #594
  • Oorspronkelijke titel: Storia della bambina perduta (2014)
  • Vertaald uit het Italiaans door Marieke van Laake

Recensies uit de media

  • Het Parool: ‘De vier Napolitaanse romans barsten van het leven – intense, driftige, grillige levens. De angstaanjagende echo van het echte leven en de geruststellende orde van de roman, bij Ferrante komen ze naadloos samen.’
  • NRC Handelsblad: ‘Vertaald door Marieke van Laake, die met bewonderenswaardige bravoure recht doet aan de ruwe, soms opzettelijk banale stijl die het slotakkoord van Ferrantes vierluik kenmerkt.’

Over de auteur
Elena Ferrante (Italië) is het pseudoniem van een Italiaanse romanschrijver. De boeken van Ferrante, oorspronkelijk gepubliceerd in het Italiaans, zijn in vele talen vertaald. De Napolitaanse romans van Ferrante behoren tot haar bekendste werken. In 2016 ontstond ophef over een journalist die de persoon achter het pseudoniem Elena Ferrante bekendmaakte, een onthullingExterne link die hem door velen niet in dank werd afgenomen.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Elena Ferrante – Het verhaal van het verloren kind':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Speciaal aanbevolen bij deze dwarsligger: