Elena Ferrante – Kronieken van de liefde (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Kwellende liefde, Dagen van verlating & De verborgen dochter

Druk: 1 (juni 2020)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 674
Taal: Nederlands
Afmetingen: 120 x 83 x 16 mm
Pagina’s: 777 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049808228

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Voordat Elena Ferrante wereldberoemd werd met haar vier Napolitaanse romans, had zij al drie (korte) romans geschreven. Alle elementen die de Napolitaanse romans zo onweerstaanbaar maken, zijn in deze boeken al volop aanwezig: de gulzige taal, de verteldrang, de verterende passie en de kille blik.

Dwarsligger 674, Kronieken van de liefde, is een bundeling van deze boeken:

Kwellende liefde (1992)

In Kwellende liefde keert een vrouw na de dood van haar moeder terug naar Napels, de stad waar ze is opgegroeid. In een taal die doordringt tot de diepste lagen van het leven ontleedt Ferrante de gevoelens van een vrouw die op zoek is naar de wortels van haar bestaan.

Dagen van verlating (2002)

Dagen van verlating is een scherp en genadeloos portret van de 38-jarige Olga die van de ene op de andere dag door haar man wordt verlaten voor een andere vrouw. Een ongekend relaas waar de wanhoop, de woede, het ongeloof en de eenzaamheid van afspatten.

De verborgen dochter (2006)

In De verborgen dochter overdenkt Leda in een huisje aan zee de moeizame relatie die zij met haar dochters onderhoudt. Ferrante schrijft in dit boek in sobere stijl over grote thema’s als identiteit, verlangen en moederschap.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #674

Over de auteur
Elena Ferrante (Italië) is het pseudoniem van een Italiaanse romanschrijver. De boeken van Ferrante, oorspronkelijk gepubliceerd in het Italiaans, zijn in vele talen vertaald. De Napolitaanse romans van Ferrante behoren tot haar bekendste werken. In 2016 ontstond ophef over een journalist die de persoon achter het pseudoniem Elena Ferrante bekendmaakte, een onthullingExterne link die hem door velen niet in dank werd afgenomen.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Elena Ferrante – Kronieken van de liefde':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *