Nicolaas Klei – Dwars over wijn (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (november 2011)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 147
Taal: Nederlands
Afmetingen: 21 x 121 x 85 mm
Pagina's: 1008 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801434

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Ondanks de afwijkende titel bevindt zich tussen de kaftjes van deze dwarsligger wel degelijk het eerder verschenen standdaardwerk over wijn Tot op de bodem (2006) van Nicolaas Klei.

Dwars over wijn is daarmee een zeer complete wijngids, waarin je urenlang kunt lezen en leren over de vele facetten van wijn. Om een indruk te geven hoe veelomvattend deze gids is, hieronder een aantal willekeurige begrippen die in het boek worden besproken:

Afdronk, château, brood, aardappelen, Italië, Argentinië, champagnedoppen, eetwijn, fles, kater, kelder, mosselen, port, groente, vlees, schroefdop, pinard, retsina, Spanje, supermarkt, vriendenwijn, trocken, wijnkaart, Zuid-Afrika, zunigheidsdopjes en zwavel.

En dat is nog lang niet alles. Gelukkig heeft Nicolaas Klei overigens niet zoals hierboven alle onderwerpen door elkaar gegooid, maar netjes alfabetisch gerangschikt. Daarnaast bevat het boek een thematisch register en wordt er kwistig in het rond gestrooid met interessante en boeiende anekdotes, die het geheel prettig leesbaar en levendig maken.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #147
  • Dwarsligger-uitgave van het standdaardwerk Tot op de bodem (2006)
  • Met illustraties in zwart-wit (o.a. landkaartjes en etiketten)
  • Voorzien van thematisch register

Recensies uit de media

  • Ilja Gort: ‘Een absolute aanrader.’
  • Youp van ’t Hek: ‘Nicolaas Klei geloof ik helemaal, die schrijft leuke boeken.’
  • Elle: ‘Ruim 700 pagina’s wijnkennis in informatieve en geestige stukjes.’
  • Het Parool: ‘Een geweldig, bijna encyclopedisch naslagwerk, geschreven in Kleis onvolprezen, altijd geestige en vaak kritische stijl. Ligt op mijn nachtkastje.’

Over de auteur
Nicolaas Klei (Amsterdam, 1961), wijnschrijver, is met tal van wijnrubrieken in kranten en tijdschriften dé Nederlandse ambassadeur van alles wat met wijn te maken heeft. Waarbij natuurlijk ook zijn jaarlijkse gidsen over (supermarkt)wijnen niet ongenoemd mogen blijven. De voorlopige kroon op zijn werk wordt echter gevormd door Tot op de bodem (2006), een wijnencyclopedie van formaat, zowel letterlijk als figuurlijk.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Nicolaas Klei – Dwars over wijn':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *