Stephenie Meyer – Twilight (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Deel 1: Een levensgevaarlijke liefde

Druk: 1 (juli 2012)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 185
Taal: Nederlands
Afmetingen: 16 x 121 x 85 mm
Pagina's: 783 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801953

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Als Isabella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en beangstigende wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nog toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen.

De 17-jarige Bella gaat twee jaar bij haar vader in het regenachtige Forks wonen. Op haar nieuwe school leert ze Edward Cullen kennen, een mysterieuze jongen op wie ze ogenblikkelijk verliefd wordt. Als haar liefde wordt beantwoord, is dit het begin van gecompliceerde en bizarre avonturen. Want Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, blijkt een vampier te zijn.

Twilight is een zeer origineel, spannend en romantisch boek. Behalve tederheid is er ook een flinke dosis gevaar en spanning in het boek te vinden, die het verhaal een prima balans geven.

Volgens Meyer kreeg zij het idee voor Twilight aangereikt in een droom op 2 juni 2003. Die droom werkte ze uit tot wat later hoofdstuk 13 van het boek zou worden. In de drie maanden daaropvolgend schreef ze de rest van het boek en transformeerde zo haar droom tot een complete roman.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #185
  • Geschikt voor 15 jaar en ouder
  • Oorspronkelijke titel: Twilight
  • Vertaling: Anneliet Bannier
  • Twilight is het 1e deel van de in totaal 4 boeken tellende Twilight-reeks. De vervolgdelen zijn (nog) niet uitgebracht als dwarsligger.
  • Alle Twilight-delen op een rij: Twilight (2005), New Moon (2006), Eclipse (2007) en Breaking Dawn (2008)
  • De Twilight-serie is verfilmd als The Twilight SagaExterne link, met als hoofdrolspelers Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner.

Recensies uit de media

  • NRC Handelsblad: ‘Smachten was nog nooit zo spannend.’
  • Lovevampires.com: ‘Dit is een boek waarvan je zou wensen dat het nooit eindigt.’

Over de auteur
Stephenie Meyer (Verenigde Staten, 1973) is naast schrijfster ook filmproducent en vooral bekend van haar zeer succesvolle Twilight-reeks. De vier boeken uit de serie werden vertaald in 37 talen en wereldwijd meer dan 100 miljoen keer verkocht. Meyer woont samen met haar man Christian en drie zoons in Cave Creek, Arizona.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Stephenie Meyer – Twilight':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *