Jonathan Safran Foer – Alles is verlicht (editie 2009) (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (september 2009)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 7
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12,2 x 8,5 x 1,6 cm
Pagina’s: 577 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049800079

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

In de zomer na zijn afstuderen reist een schrijver naar het oostelijk deel van Europa. Slechts gewapend met een vergeelde foto gaat hij op zoek naar Augstine, de vrouw die al dan niet een schakel is met zijn grootvader die hij nooit heeft gekend. De vrouw die zijn grootvader, zo is hem verteld, uit de handen van de nazi’s heeft gered. Vergezeld door de onvergetelijke Alex, zijn jonge Oekraïnse gids en tolk die behept is met een komisch spraakverwarrend accent, maakt Jonathan een Don Quichot-achtige zoektocht door een verwoest landschap, terug naar een onverwacht verleden.

Verweven door dit verhaal is de roman die de schrijver aan het schrijven is: een betoverende legende over zijn grootvaders dorp, een sjtel in de Oekraïne.

Alles is verlicht ontgint de zwarte gaten in de geschiedenis en is uiteindelijk een verhaal over het zoeken naar mensen en plaatsen die niet langer bestaan, naar verborgen waarheden die iedere familie overschaduwen en over de broze, maar noodzakelijke verhalen die verleden en de toekomst met elkaar verbinden.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #007 (editie 2009)
  • Oorspronkelijke titel: Everything is illuminated
  • Vertaling: Peter Abelsen
  • Verfilmd

Recensies uit de media

  • Trouw: ‘Alles is verlicht door het vuurwerk van Foers talent en schrijflust. Dat hij mag blijven schrijven en schrijven en schrijven.’
  • De Groene Amsterdammer: ‘Wie zo vol wanhopige humor en overrompelende fantasie over genesis en apocalyps kan schrijven, dringt diep door in de donkere kamer van verdrongen gevoelens.’

Over de auteur
Jonathan Safran Foer (Verenigde Staten, 1977) debuteerde met de roman Alles is verlicht (2002). Een opzienbarend boek dat zeer positief werd ontvangen, net als de opvolger Extreem luid & ongelooflijk dichtbij (2005). Foers derde werk heet Dieren eten (2009), een boek dat niet alleen hemzelf, maar ook verschillende lezers deed besluiten vegetariër te worden. Foer studeerde Filosofie aan de Princeton University, woont in Brooklyn (New York) en was tot 2013 getrouwd met schrijfster Nicole Krauss.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Jonathan Safran Foer – Alles is verlicht (editie 2009)':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *