Jonathan Safran Foer – Dieren eten (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 10 (augustus 2012)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 194
Taal: Nederlands
Afmetingen: 18 x 122 x 80 mm
Pagina's: 625 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802110

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Zoals de titel natuurlijk al doet vermoeden, gaat dit boek over het eten van dieren. Over de jacht, het vangen, het industrieel fokken, en uiteindelijk het doodmaken en opeten van dieren. Maar er wordt nog veel meer besproken in Dieren eten.

Zo neemt Foer de relatie tussen mens en dier onder de loep, vertelt hij ons uitvoerig over de milieu- en klimaatpolitiek en duikt hij zelfs undercover. Verder vertelt hij ons over zijn persoonlijke verhouding tot voedsel, over zijn jeugd, zijn ouderschap en zijn vegetarisme. Tot slot legt hij verbanden tussen de industriële productie van vlees en een aantal basispatronen in onze samenleving.

Het resultaat is een veelomvattend, beschouwend boek, waarin filosofie, literatuur, wetenschap en (undercover)journalistiek samenkomen.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #194
  • Oorspronkelijke titel: Eating animals
  • Vertaling: Otto Biersma en Onno Voorhoeve
  • Met illustraties

Recensies uit de media

  • De Volkskrant: ‘Ontluisterend – verplichte kost voor elke omnivoor.’
  • Algemeen Dagblad: ‘Knappe jongen die na lezing nog een hap dier door zijn keel krijgt.’
  • Alain de Botton: ‘Ik heb Dieren eten verslonden.’
  • Trouw: ‘Zelden heb ik een boek gelezen waar zo’n sterk moreel appèl van uitgaat. Sinds het uit is, eet ik nog wel zuivel en vis, maar geen vlees meer. Hoe lang dat vol te houden is? Geen idee. Maar zolang Dieren eten in de boekenkast staat, zal deze slimme en warmhartige schrijver me met zijn akelig ernstige blik blijven aanstaren.’

Over de auteur
Jonathan Safran Foer (Verenigde Staten, 1977) debuteerde met de roman Alles is verlicht (2002). Een opzienbarend boek dat zeer positief werd ontvangen, net als de opvolger Extreem luid & ongelooflijk dichtbij (2005). Foers derde werk heet Dieren eten (2009), een boek dat niet alleen hemzelf, maar ook verschillende lezers deed besluiten vegetariër te worden. Foer studeerde Filosofie, woont in Brooklyn (New York) en was tot 2013 getrouwd met schrijfster Nicole Krauss.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Jonathan Safran Foer – Dieren eten':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *