A.C. Baantjer – De Cock / 3 boeken in 1 (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

De sluimerende dood & De dood van de helende meesters & Moord in reclame

Druk: 1 (augustus 2011)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 129
Taal: Nederlands
Afmetingen: 18 x 120 x 83 mm
Pagina's: 762 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801205

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Bundeling van drie eerder verschenen boeken uit de Baantjer-serie: De sluimerende dood (1994), De dood van de Helende Meesters (2002) en Moord in reclame (2003).

De Cock en de sluimerende dood

Een oude vrouw verdwijnt tussen Purmerend en Amsterdam. Op een architect worden drie kogels afgevuurd. Een oude man raakt onvindbaar. Rechercheur De Cock en zijn medewerker Vledder steken zich tijdens hun onderzoek in een verwarrend wespennest, dat hen behalve in Amsterdam ook in Purmerend, Enkhuizen en Medemblik brengt.

De Cock en de dood van de Helende Meesters

Uit de Kliniek van de Helende Meesters verdwijnt op een dag een plastisch chirurg. Niet zijn drie collega’s waarschuwen echter de politie, maar een mooie veertigjarige vrouw. Zij was voor ‘een kleine correctie’ onder behandeling van de nu verdwenen chirurg, en in korte tijd was er een liefdesrelatie tussen hen ontstaan. Wat op het eerste gezicht een eenvoudige en vermoedelijk slechts tijdelijke verdwijning lijkt, groeit uit tot een drama, zeker als ook moord en doodslag een duit in het zakje komen doen.

De Cock en moord in reclame

Een vrouw van eind veertig wandelt politiebureau Warmoesstraat binnen. Ze vertelt dat haar man haar ooit heeft gezegd bij De Cock langs te gaan zodra ze in de problemen komt. Dat is nu het geval: haar man is overleden en ze weet niet wie hun succesvolle reclamebureau nu moet runnen. De Cock raadt haar aan om een vroegere secretaresse de leiding tijdelijk toe te vertrouwen, maar geeft daarmee onbedoeld het startschot voor een tragedie waarin kort na elkaar drie moorden worden gepleegd.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #129
  • 3 boeken in 1
  • Met een voorpublicatie uit het eerste deel van de serie Baantjer Inc., geschreven door Ed van Eeden

Recensies uit de media

  • Willem Asman, voorzitter van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs: ‘Appie Baantjer was een icoon en een fenomeen.’
  • Charles den Tex, auteur en voormalig voorzitter van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs: ‘De man die synoniem werd voor de Nederlandse politieroman.’

Over de auteur
A.C. Baantjer (Urk, 1923 – Alkmaar, 2010), voluit Albert Cornelis Baantjer of ook wel Appie Baantjer, werkte tientallen jaren als rechercheur op bureau Warmoesstraat in Amsterdam. In 1963 schreef hij zijn eerste boek over De Cock: De Cock en een strop voor Bobby. In totaal zijn er circa 70 titels in de serie verschenen, waarvan inmiddels ruim 7 miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Ook is er een succesvolle tv-serieExterne link verschenen. Baantjer woonde vele jaren, en tot zijn overlijden, in Medemblik.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'A.C. Baantjer – De Cock / 3 boeken in 1':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *