Tom Rob Smith – Kind 44 (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (september 2009)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 4
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,2 x 1,8 cm
Pagina’s: 801 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049800048

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

1953. In Stalins arbeidersparadijs is een seriemoordenaar actief die kinderen vermoordt. Leo Demidov, een jonge en toegewijde officier van de meedogenloze geheime dienst, heeft het gevoel dat de moorden op de een of andere manier met hem te maken hebben. Hij gaat op onderzoek uit en beseft al snel dat hij de moordenaar ook uit eigenbelang moet stoppen. Voordat het te laat is en hijzelf ook wordt vermoord.

De imposante thriller Kind 44 laat zien wat het betekent om te overleven in een dictatuur – en wat er gebeurt als één man besluit terug te vechten. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Russisch / Oekraïense seriemoordenaar Andrei Chikatilo.

Kind 44 is het eerste boek van een trilogie en verscheen in 2008. Het tweede en derde deel, respectievelijk Kolyma (2009) en Agent 6 (2011), zijn inmiddels ook uitgebracht als dwarsligger.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #004
  • Oorspronkelijke titel: Child 44
  • Vertaling: Irving Pardoen
  • Inclusief kaart

Recensies uit de media

  • De Volkskrant: ‘Een prachtig verhaal over grote idealen, nog grotere leugens, en de strijd van het individu tegen het systeem.’
  • NRC Handelsblad: ‘Geniaal’
  • De Telegraaf: ‘De beklemming van de totale onvrijheid doet sterk denken aan 1984 van George Orwell. Voeg daarbij een knap geconstrueerde thriller en een mooi liefdesverhaal en het resultaat is een bijzonder boek.’

Over de auteur
Tom Rob Smith (Verenigd Koninkrijk, 1979) is half Zweeds en half Brits. Hij studeerde Engelse letterkunde aan Universiteit van Cambridge. Met Kind 44 (2008) maakte hij een indrukwekkende entree in de wereld van de misdaadliteratuur. Het boek werd door NRC Handelsblad, De Morgen, Knack en de Volkskrant uitgeroepen tot een van de beste thrillers van het jaar. Ook de twee opvolgers Kolyma (2009) en Agent 6 (2011) werden bestsellers.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Tom Rob Smith – Kind 44':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Speciaal aanbevolen bij deze dwarsligger: