% 

Tom Rob Smith – Agent 6 (dwarsligger)

10,00De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 5 (april 2013)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 228
Taal: Nederlands
Afmetingen: 17 x 120 x 82 mm
Pagina's: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802455

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Moskou, 1965. Het is de tijd van de Koude Oorlog en de Cubacrisis, een tijd waarin de wereld zich lijkt op te maken voor een gewelddadig treffen tussen de grootmachten. Voormalig agent bij de geheime dienst Leo Demidov probeert zich zoveel mogelijk te onttrekken aan deze internationale ontwikkelingen en leidt zijn leven in de luwte. Maar dan wordt zijn gezin gevraagd naar New York te gaan, als onderdeel van de Sovjet-afvaardiging aan de Verenigde Naties. Leo zelf mag echter niet mee.

Natuurlijk voelt hij onmiddellijk nattigheid. Waarom werd zijn familie geselecteerd? Wat wordt er achter de schermen bekokstoofd? Wat staat hen voor verschrikkelijks te wachten?

Al gauw blijkt zijn slechte voorgevoel terecht en met één krachtige haal verwijst het noodlot zijn gelukkige leventje met vrouw en dochters naar het verleden. Verteerd door verdriet en woede ziet Leo bovendien zijn verzoek om de zaak zelf te mogen onderzoeken afgewezen worden, en neemt hij ten einde raad het heft in eigen hand. Er volgt een langdurige en spannende jacht naar de waarheid, die hem onder meer in New York en Afghanistan brengt. Maar geen inspanning is hem teveel en hij zal pas rusten als hij oog in oog heeft gestaan met de enige persoon die de waarheid kent achter het complot tegen zijn familie: Agent 6.

Agent 6 is het derde en laatste deel van een trilogie en verscheen in 2011. De eerste twee delen zijn ook als dwarsligger verschenen: Kind 44 (2008) en Kolyma (2009). De drie titels laten zich ook prima als afzonderlijke boeken lezen.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #228
  • Oorspronkelijke titel: Agent 6
  • Vertaling: Irving Pardoen
  • Met illustraties

Recensies uit de media

  • VN Detective- & Thrillergids: ‘Niet neer te leggen, 4 sterren.’
  • NRC Handelsblad: ‘Agent 6 is een weids maar ook intiem boek over grote en persoonlijke politiek en het bevredigende slot van een mooie trilogie.’
  • Het Parool: ‘Steengoed. Met een schitterend slot. Ontroerend en overtuigend.’

Over de auteur
Tom Rob Smith (Verenigd Koninkrijk, 1979) is half Zweeds en half Brits. Hij studeerde Engelse letterkunde aan Universiteit van Cambridge. Met Kind 44 (2008) maakte hij een indrukwekkende entree in de wereld van de misdaadliteratuur. Het boek werd door NRC Handelsblad, De Morgen, Knack en de Volkskrant uitgeroepen tot een van de beste thrillers van het jaar. Ook de twee opvolgers Kolyma (2009) en Agent 6 (2011) werden bestsellers.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Tom Rob Smith – Agent 6':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Speciaal aanbevolen bij deze dwarsligger: