Sally Rooney – Prachtige wereld, waar ben je (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (september 2021)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 723
Taal: Nederlands
Afmetingen: 120 x 84 x 15 mm
Pagina’s: 540 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049808679

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Net als in haar eerdere (dubbele) dwarsligger Normale mensen & Gesprekken met vrienden onderzoekt Sally Rooney in haar nieuwe boek Prachtige wereld, waar ben je de romantische relaties tussen jongvolwassenen.

De roman speelt zich grotendeels af in Dublin en een nabijgelegen stad. Het verhaal draait om vier personages: de romanschrijfster Alice, haar beste vriendin Eileen en hun respectievelijke geliefden Felix en Simon. In gesprekken en e-mailuitwisselingen ontleden de vrienden hun liefdesleven en hun angsten over de toekomst van onze planeet.

Alice, een romanschrijver, ontmoet Felix, die in een magazijn werkt, en vraagt ​​hem of hij met haar naar Rome wil reizen. In Dublin probeert haar beste vriendin Eileen een relatiebreuk te boven te komen. Ze begint weer te flirten met Simon, een man die ze al kent sinds haar kindertijd.

Alice, Felix, Eileen en Simon zijn nog jong, maar het leven haalt hen in. Ze verlangen naar elkaar, ze bedriegen elkaar, ze komen samen, ze breken met elkaar. Ze hebben seks, ze maken zich zorgen over seks, ze maken zich zorgen over hun vriendschap en de wereld waarin ze leven.

Staan ze in de laatste verlichte kamer voordat de duisternis invalt? Zijn ze getuige van iets belangrijks, iets dat alles raakt en omvat? Zullen ze een manier vinden om in een ‘prachtige wereld’ te geloven?

Aanvullende info

  • Dwarsligger #723
  • Oorspronkelijke titel: Beautiful World, Where Are You (2021)
  • Vertaald uit het Engels

Recensies over Prachtige wereld, waar ben je

  • Publishers Weekly: ‘Zoals we van haar gewend zijn, weet Rooney uit te dagen en te inspireren.’
  • Mitzi AngelExterne link (uitgever): ‘De boeken van Rooney zijn altijd enigszins politiek, omdat ze thema’s behandelen als: ‘Hoe dienen mensen samen te leven?’ en ‘Hoe moeten we ons gedragen ten opzichte van elkaar?’ Dit soort vragen komt ook aan bod in Prachtige wereld, waar ben je. Ze worden in oprechtheid gesteld, maar zonder overdreven veel zwaarte of ernst.’
  • Kirkus: ‘Prachtige wereld, waar ben je is een zeer intelligente page-turner vol emotie.’

Over Sally Rooney

Sally Rooney (Ierland, 1991) werd een literaire sensatie na het uitbrengen van haar debuutroman Conversations With Friends (2017), onderdeel van de dubbeldwarsligger Normale mensen & Gesprekken met vrienden. Ze schreef het boek terwijl ze studeerde voor een master in Amerikaanse literatuur aan het Trinity College in Dublin. Rooney’s werk kent sindsdien lovende kritieken en commercieel succes.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Sally Rooney – Prachtige wereld, waar ben je':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *