Anna Enquist – De thuiskomst (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: Heruitgave (april 2012)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 173
Taal: Nederlands
Afmetingen: 18 x 121 x 83 mm
Pagina's: 627 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801809

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Historische roman over het leven van Elizabeth Batts (1741-1835), vrouw van de beroemde ontdekkingsreiziger James Cook.

Voorjaar 1775. Elizabeth Batts wacht in haar huis op Mile End op de terugkomst van haar man, de beroemde zeevaarder en ontdekkingsreiziger James Cook. Hij is bezig met de laatste etappe van zijn tweede grote wereldreis, waarin het zuidelijk halfrond in kaart moet worden gebracht. Roem zal zijn deel zijn. Een eenvoudige boerenjongen is als verlichte geest de wereldzeeën gaan bevaren en opgeklommen tot de sociale elite van zijn land.

Maar wat zegt dat over James Cook als echtgenoot en vader? Vijf kinderen heeft Elizabeth al van hem gebaard. De twee oudsten, Jamie en Nathaniël, hebben hun vader maar weinig gezien. De drie anderen zijn overleden, haar enige dochter Elly ten gevolge van een noodlottig ongeluk.

Wanneer James in de zomer van 1775 eindelijk thuiskomt, is het de vraag wie Elizabeth in haar armen sluit. Een wettige echtgenoot die met zijn hoofd alweer bij zijn volgende reis is en altijd een vreemde voor haar zal blijven? Of misschien toch een man die zijn maritieme dromen terzijde schuift en eindelijk tijd zal hebben voor haar en de kinderen.

Elizabeth raakt spoedig in verwachting van een zesde kind en alles lijkt erop dat James Cook definitief aan wal zal blijven. Maar wie moet dan het bevel gaan voeren op de Resolution, wanneer dat schip half 1776 zal uitvaren met de bedoeling via de noordelijke doorgang terug te keren?

Aanvullende info

  • Dwarsligger #173

Recensies uit de media

  • HP/De Tijd: ‘Een indrukwekkende roman.’
  • Elsevier: ‘Begrip voor de wankele emotionele en psychische huishouding van de hoofdpersoon is de grootste kracht van de roman.’

Over de auteur
Anna Enquist (Amsterdam, 1945) is het pseudoniem van schrijfster Christa Widlund-Broer. Enquist studeerde klinische psychologie in Leiden en piano aan het Haags Conservatorium. Pas op latere leeftijd publiceerde ze literair werk: vanaf 1991 poëzie en later ook romans. Haar debuut, de poëziebundel Soldatenliederen, verscheen in 1991 en haar eerste roman Het Meesterstuk kwam uit in 1994. Daarmee vestigde ze direct haar naam als schrijfster en sindsdien verschijnt er zo goed als jaarlijks nieuw werk van haar hand.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Anna Enquist – De thuiskomst':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *