% 

Minette Walters – Het laatste uur (dwarsligger)

13,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (mei 2019)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 597
Taal: Nederlands
Afmetingen: Onbekend
Pagina’s: 904 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807191

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Wanneer de pest in 1348 Engeland bereikt, begrijpt niemand waarom er in zo’n korte tijd zo veel doden vallen. De inwoners denken dat de ziekte een straf van God is, een afstraffing voor ongelovigheid. Onafwendbaar neemt de angst het dorp in zijn greep.

Er is echter één vrouw die zich hier niet bij neerlegt: de intelligente, geletterde lady Anne. Als haar man sir Richard na een reis terugkomt in zijn dorp Develish, blijkt ook hij met de pest besmet te zijn. Lady Anne neemt het heft in eigen handen: de zieken moeten buiten blijven, de gezonde mensen beschermt ze in haar huis. Tot ieders verbazing behandelt lady Anne ze als gelijken.

Met het buitensluiten van haar man maakt lady Anne vijanden, maar ze houdt vol, ook als de spanningen door voortdurende onwetendheid over de wereld daarbuiten hoog oplopen. Maar hoe lang kan lady Anne haar mensen nog beschermen?

Aanvullende info

  • Dwarsligger #597
  • Oorspronkelijke titel: The Last Hours (2017)
  • Vertaald uit het Engels door Fanneke Cnossen

Recensies uit de media

  • MappaLibri: ‘Walters is een meesterlijk verteller en, zoals eerder in haar psychologische misdaadromans, blinkt ze ook hier uit in het creëren van suspense. Ze bereikt een mooie balans tussen actie en bespiegeling, en brengt authentiek drama zonder spektakel. Het levert vele uren meeslepende lectuur op.’
  • Nederlands Dagblad: ‘Wie een spannend verhaal wil lezen over wrede heren en arme slaven, intriges, jaloezie en mededogen, kan met Het laatste uur zijn hart ophalen.’

Over de auteur
Minette Walters (Verenigd Koninkrijk, 1949) is een Engelse misdaadschrijfster. Ze publiceerde in 1992 met The Ice House haar eerste thriller en sindsdien verscheen zo ongeveer jaarlijks een nieuw boek. Hoewel ze niet met een vast hoofdpersonage werkt, blijft ze met ieder boek succes hebben. In 2017 schreef ze met The Last Hours / Het laatste uur haar eerste historische roman.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Minette Walters – Het laatste uur':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *