Dante Alighieri – De goddelijke komedie (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (mei 2010)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 31
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,5 x 2,2 cm
Pagina’s: 1137 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049800239

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubriek: Trefwoorden: , ,

Aan het begin van de veertiende eeuw nam het leven van Dante Alighieri (1265-1325) een dramatische wending. Door de pausgezinden werd hij veroordeeld tot ballingschap. Dat bleek de voedingsbodem voor het belangrijkste werk uit de Italiaanse letterkunde.

De goddelijke komedie is niet alleen het belangrijkste werk uit de Italiaanse letterkunde, het is ook een van de hoogtepunten van de wereldliteratuur, in één adem genoemd met werken als de Odyssee, Faust, Don Quichot en Macbeth.

Van het omvangrijke werk, dat uit ruim 14.000 verzen bestaat, is Dante zowel hoofdpersoon als verteller. Hij beschrijft hierin een denkbeeldige reis door de drie rijken van het hiernamaals: de hel, de louteringsberg en het paradijs. Deze reis voert hem van de diepste ellende van het kwaad naar de uiteindelijke aanschouwing van God.

De goddelijke komedie is vele malen volledig in het Nederlands vertaald. De alom geprezen prozavertaling van Frans van Dooren (1934-2005), die ook in deze dwarsligger is terug te vinden, maakte Dante toegankelijk voor de moderne lezer, met behoud van de grote zeggingskracht van het origineel.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #031
  • Oorspronkelijke titel: La Divina Commedia (1320)
  • Vertaald uit het Italiaans door Frans van Dooren, die daarvoor werd onderscheiden met de prestigieuze erepenning van de Italiaanse Società Dante Alighieri
Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Dante Alighieri – De goddelijke komedie':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *