% 

Marjolijn van Heemstra – En we noemen hem & Jelle Brandt Corstius – As in tas (dwarsligger)

15,00De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.

Druk: 1 (mei 2018)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 528
Taal: Nederlands
Afmetingen: 14 x 120 x 82 mm
Pagina's: 486 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049806583
Klik op de bestelknop om deze dwarsligger te bestellen via de website van bol.

Bestel als andere uitgave »Een klik op de bestelknop toont alle beschikbare uitgaven van deze titel op bol.com

Twee titels in één dwarsligger: En we noemen hem van Marjolijn van Heemstra en As in tas van Jelle Brandt Corstius.

En we noemen hem (2017)

Op 5 december 1946 wordt in Den Haag een bom bezorgd, verpakt als Sinterklaas-surprise. Drie ‘foute Nederlanders’ komen om het leven. Brein achter de aanslag is een verre oom van Marjolijn van Heemstra, de schrijfster van dit boek. In de familie groeit de aanslag uit tot een heldendaad.

Op haar achttiende krijgt Marjolijn een ring die van deze ‘bommenneef’ was, met het verzoek haar eerste zoon naar hem te vernoemen. Als ze jaren later in verwachting is, begint ze een zoektocht naar het ware verhaal achter de ‘Sinterklaas-moorden’. Gelijktijdig met haar buik groeit ook de twijfel: was bommenneef een held of misschien toch gewoon een ordinaire misdadiger?

En we noemen hem is een spannende roman over mythe en werkelijkheid, over goed en fout en over de vraag wat een pasgeboren baby met zijn voorouders te maken heeft.

As in tas (2016)

Elk voorjaar maakte Jelle Brandt Corstius een fietstocht met zijn vader. Een bestemming was er nooit, maar wel de zekerheid dat het niet langer dan twee dagen zou duren. Anders kregen ze ruzie.

Op 18 april 2014 begon Jelle Brandt Corstius weer aan een tocht, maar dan zonder zijn twee maanden eerder overleden fietsmaatje en vader, Hugo Brandt Corstius. Zonder de wonderlijke man die veel begreep van zaken waar de meeste mensen niets van begrijpen (zoals palindromen: woorden of zinnen die zowel voor- als achteruit gelezen kunnen worden), maar heel weinig begreep van de meest doodnormale dingen (zoals kinderen).

Met in zijn fietstas een deel van de as van zijn vader legt Brandt Corstius in zestien dagen 1.620 kilometer af. Hij wordt beroofd door zigeuners (de as laten ze achter), logeert bij een Maastrichtse dame die eist dat hij het douchewater opvangt om de toilet mee door te spoelen, trekt overmoedig met vijftig kilo aan bagage door de Ardennen, kampeert op een troosteloze camping in Luxemburg en komt uiteindelijk aan bij de Middellandse Zee, waar hij de as uitstrooit.

As in tas is Jelle Brandt Corstius’ meest persoonlijke boek – over zijn bekende vader, geschreven op het moment dat hij zelf net vader is geworden – in de vorm die we van hem kennen: een reisverhaal.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #528
  • Twee titels in één dwarsligger

Recensies uit de media

  • Tommy Wieringa: ‘En we noemen hem is een beeldschone roman over het belang van mythes en de noodzaak ze te ontrafelen.’
  • Literair Nederland: ‘Met As in tas schreef Jelle Brandt Corstius de dood van zijn vader van zich af. En de lezers van het boek maken kennis met de echte Hugo Brandt Corstius. Ze gaan onherroepelijk van hem houden. Iets wat hij nooit gewild zou hebben. Maar gelukkig nooit te weten zal komen.’

Over de auteurs
Marjolijn van Heemstra (Amsterdam, 1981) studeerde Godsdienstwetenschappen. Als schrijfster schreef ze gedichten, columns en enkele romans. Daarnaast maakt ze theater.
Jelle Brandt Corstius (Bloemendaal, 1978) studeerde Geschiedenis en Journalistiek. Hij schreef diverse reisverhalen en maakte reportages voor televisie, o.a. over Rusland.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Marjolijn van Heemstra – En we noemen hem & Jelle Brandt Corstius – As in tas':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *