Antony Beevor – D-Day (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Van de landing in Normandië tot de bevrijding van Parijs

Druk: 1 (juli 2010)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 42
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,3 x 2,3 cm
Pagina’s: 1221 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049800345

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

“Nooit eerder in de oorlogsgeschiedenis,” schreef Stalin aan Churchill, “heeft zo’n onderneming plaatsgevonden.” En het werd inderdaad verreweg de grootste vlootinvasie ooit vertoond.

De deelnemers aan de invasie over Het Kanaal – soldaten, zeelieden, piloten – zullen het beeld nooit vergeten, net zo min als de volledig overrompelde Duitse verdedigers aan de Normandische kust.

De schaal van de onderneming en de nauwgezette planning waren zonder precedent, maar hoewel de bruggenhoofden relatief snel waren aangelegd, was de volgende fase van de strijd veel moeilijker dan verwacht. Het Normandische heggenlandschap was ideaal voor de verdediging, en de Duitsers, in het bijzonder de divisies van de Waffen-SS, vochten meedogenloos voor hun laatste kans.

Aan de hand van nooit eerder gebruikt materiaal uit meer dan dertig archieven in zes landen laat Antony Beevor zien hoe de Britse, Canadese en Amerikaanse troepen verzeild raakten in gevechten waarvan de hevigheid die van het Oostfront evenaarde.

Het aantal slachtoffers groeide, evenals de spanning tussen de leiders aan gene zijde. Franse burgers raakten ongewild verstrikt in de gevechten en kregen groot leed te verduren. Zelfs de vreugde om de bevrijding had een keerzijde. De oorlog in Noord-Frankrijk drukte niet alleen een stempel op een generatie, maar ook op de hele naoorlogse wereld en had bovendien een bepalende invloed op de verhouding tussen Amerika en Europa.

Net als in zijn eerdere bestsellers over de Tweede Wereldoorlog maakt Antony Beevor de werkelijke ervaring van oorlog voelbaar.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #042
  • Bevat illustraties

Over de auteur
Antony Beevor (Verenigd Koninkrijk, 1946) is schrijver en (militair) historicus. Hij is vooral bekend geworden door zijn boeken over de Tweede Wereldoorlog, waaronder de bestsellers Stalingrad en Berlijn, de ondergang 1945. Het werk van Beevor wordt alom geprezen vanwege zijn levendige, meeslepende schrijfstijl en zijn aandacht voor de impact van de oorlog op het leven van de gewone soldaat en burger.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Antony Beevor – D-Day':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *