Jennifer Zeynab Joukhadar – De kaart van zout en sterren (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (maart 2019)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 584
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,2 x 2 cm
Pagina’s: 642 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807054

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

In 2011, net na het overlijden van haar man, verhuist Nours moeder met haar drie dochters van New York naar Syrië om bij haar familie te zijn. Nour probeert de herinnering aan haar vader levend te houden door zijn verhalen over Rawiya te herhalen, een meisje in de twaalfde eeuw dat zich vermomt als jongen om bij een beroemde kaartenmaker in dienst te kunnen treden.

Maar Syrië is de laatste jaren ingrijpend veranderd en al snel bereikt het geweld hun woonplaats Homs. Het gezin moet beslissen: blijven, of vluchten door het Midden-Oosten en Afrika op zoek naar veiligheid – dezelfde route die Rawiya honderden jaren eerder aflegde, in haar streven om de wereld in kaart te brengen.

Ze besluiten het erop te wagen, en de reis wordt steeds gevaarlijker, totdat ze voor een keuze komen te staan die het gezin voorgoed uiteen kan laten vallen.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #584
  • Oorspronkelijke titel: The Map of Salt and Stars (2018)
  • Vertaald uit het Engels door Marion Drolsbach
  • Voor de liefhebbers van De Vliegeraar en De zoon van de verhalenverteller

Recensies uit de media

  • The New York Times: ‘Wat Joukhadar doet in De kaart van zout en sterren is op levendige en urgente wijze levens verbinden.’
  • Chicklit.nl: ‘De taal van Zeynab Joukhabar is geweldig. De lezer wordt hebberig van omschrijvingen die heuse taal-kunstwerkjes zijn en wil meer. […] Het verhaal is sterk, diepgaand en harmonieus.’

Over de auteur
Jennifer Zeynab Joukhadar (Verenigde Staten) is een Amerikaans-Syrische schrijfster. Ze is geboren in New York en heeft een christelijke moeder en een islamitische vader. De kaart van zout en sterren was haar debuut en verscheen in veertien landen.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Jennifer Zeynab Joukhadar – De kaart van zout en sterren':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *