% 

Carla de Jong – Geheim leven (dwarsligger)

18,99De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (april 2019)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 591
Taal: Nederlands
Afmetingen: Onbekend
Pagina’s: 703 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049807085

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubrieken: , Trefwoorden: ,

Wordt leed doorgegeven van generatie op generatie of is het mogelijk om met een schone lei te beginnen? Elza Kingma groeit op in het interbellum. Ondanks de crisis van de jaren dertig kent haar leven weinig zorgen, maar dat verandert met de komst van nieuwe buren. Van meet af aan koestert Elza een antipathie tegen de buurvrouw. Toch raken beide families steeds nauwer bevriend.

Dan scheurt een reeks dramatische gebeurtenissen de gezinnen uiteen. Elza gaat haar eigen weg en zwijgt over haar traumatische geschiedenis, ook tegen haar kinderen. Maar als ze tegen de honderd loopt, klopt het verleden aan en kan zij er niet langer voor weglopen.

Geheim leven is gebaseerd op de waargebeurde geschiedenis van Carla de Jongs oma, een drama waar de landelijke pers in 1911 maandenlang aandacht aan besteedde.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #591
  • Geheim leven verscheen gelijktijdig als dwarsligger en ‘gewoon boek’ in 2019
  • Volgens haar uitgever schreef Carla de Jong met Geheim leven de Nederlandse versie van Anna, Hanna en JohannaExterne link (1994), het bekende boek van Marianne Fredriksson over de levens van drie generaties vrouwen in een veranderende Zweedse maatschappij

Over de auteur
Carla de Jong studeerde Nederlands, Verpleegkunde en Sociale Wetenschappen. Ze werkte zowel in het bedrijfsleven als in de psychiatrie. Momenteel combineert ze haar auteurschap met een functie als adviseur bij een gezondheidszorgorganisatie. Daarnaast is ze als schrijfdocent verbonden aan de Schrijversacademie en de Querido Academie. Carla de Jong debuteerde in 2009 met de roman In retraite.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Carla de Jong – Geheim leven':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *