Nelleke Noordervliet – Pelican Bay (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (juli 2011)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 120
Taal: Nederlands
Afmetingen: 14 x 120 x 82 mm
Pagina's: 689 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049801113

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Aan het eind van de achttiende eeuw wordt op een Caribisch eiland een gruwelijke moord gepleegd. Het slachtoffer is de vrouw van suikerplanter en slavenhouder Jacob Rivers. Zijn nazaat Ada van de Wetering gaat op zoek naar de ontrafeling van het mysterie. Daarbij stuit ze ook op allerlei gegevens over haar verdwenen adoptiebroer Antonio, wiens aanwezigheid in het gezin altijd een splijtzwam vormde.

Door de waarheid te zoeken over Jacobs leven probeert Ada tegelijkertijd een antwoord te krijgen op vragen over haar eigen levensloop, die ze altijd heeft ontlopen.

De waarheid van het verre historische verleden blijkt net zo complex als de waarheid van Ada’s persoonlijke leven. Alle levens worden geraakt door de koloniale geschiedenis van uitbuiting, onderdrukking en bevrijding. De plaats waar je wieg staat, blijkt meer dan eens te bepalen aan welke kant je staat en hoe je leven zich ontrolt.

In Pelican Bay vertelt Nelleke Noordervliet lyrisch en nuchter, ironisch en ernstig, scherp en met mededogen het verhaal van Jacob en Ada, in een verwantschap door de tijden heen.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #120

Recensies uit de media

  • NRC Handelsblad: ‘Pelican Bay is een knappe, veelomvattende roman – avontuurlijk en vaak geestig – die je steeds dwingt tot doorlezen.’
  • Trouw: ‘Nelleke Noordervliet toont de blijvende invloed van ons slavernij-verleden.’
  • HP/De Tijd: ‘Een monumentale roman die als een bouwdoos in elkaar zit.’

Over de auteur
Nelleke Noordervliet (Rotterdam, 1945), voluit Petronella Maria (Nelleke) Noordervliet-Bol, studeerde in Utrecht cum laude af in de moderne letterkunde. Haar werk kenmerkt zich door een grote interesse in het verleden en ze schreef naast romans en essays ook enkele geschiedkundige werken. Noordervliet debuteerde in 1987 met Tine of De dalen waar het leven woont. In 2013 schreef ze met De leeuw en zijn hemdExterne link het Boekenweekessay.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Nelleke Noordervliet – Pelican Bay':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *