Jane Austen – Trots en vooroordeel (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 2 (oktober 2016)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 172
Taal: Nederlands
Afmetingen: 12 x 8,3 x 1,5 cm
Pagina's: 717 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049805197

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Voor de vijf dochters van de familie Bennet bestaat er maar één carrière: het huwelijk. Het is de enige manier om uit de lagere klasse te ontsnappen, waartoe ze nu eenmaal behoren. De komst van twee rijke, knappe en huwbare jongemannen veroorzaakt dan ook de nodige opwinding in de familie.

Elizabeth, één van de dochters, is echter een intelligente, pittige jongedame die zélf wil kiezen. Als ze de rijke en knappe mijnheer Darcy ontmoet, wil ze weinig van hem weten. Ondanks de koppelpogingen van haar moeder. Hij op zijn beurt voelt zich duidelijk te goed voor haar familie. En tot slot gelooft Elizabeth zonder aarzeling de roddels die over Darcy de ronde doen.

Een onoverkomelijke situatie, zou je denken. Maar als beiden hun vooroordelen en weerstand opzij weten te zetten, blijken ze meer voor elkaar te voelen dan ze in eerste instantie wilden toegeven.

Trots en vooroordeel heeft al van vele generaties lezers het hart gestolen. Met snedige humor beschrijft Austen feilloos de Britse upper class uit het eind van de achttiende eeuw. De botsing tussen trots en vooroordeel, en tussen de verschillende klassen in het 18e-eeuwse Engeland, is nooit ontroerender en komischer beschreven dan door haar. Het boek werd vele malen succesvol verfilmd.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #172
  • Oorspronkelijke titel: Pride and Prejudice
  • Vertaling: Annelies Roeleveld e.a.
  • Verfilmd als Pride & PrejudiceExterne link

Recensies uit de media

  • Ezzulia: ‘Ik heb het al twintig keer gelezen, ik heb de diverse verfilmingen al honderd keer bekeken, en nog ben ik het niet beu. Ik raak het nooit beu. Het is een schitterend boek.’

Over de auteur
Jane Austen (Verenigd Koninkrijk, 1775-1817) schreef zes beroemde romans, waaronder Mansfield Park (1814), Emma (1816) en Persuasion (postuum gepubliceerd in 1818). Trots en vooroordeel verscheen in 1813. De hoofdpersoon uit dit boek, Elizabeth Bennet, was Austens favoriete romanpersonage. De wereld die Jane Austen creëerde in haar boeken vormt een groot contrast met het teruggetrokken leven dat ze zelf leidde.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Jane Austen – Trots en vooroordeel':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *