S.J. Watson – Voor ik ga slapen (dwarsligger)

(1 review)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (oktober 2012)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 199
Taal: Nederlands
Afmetingen: 18 x 118 x 84 mm
Pagina's: 633 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802172

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Christine wordt ’s ochtends wakker in een vreemd bed, in een vreemd huis, naast een man die ze niet kent. Ze herinnert zich niets van wat er die nacht is gebeurd en besluit snel haar kleren aan te trekken en naar huis te gaan. Maar dan ziet ze zichzelf in de spiegel. Christine herkent zichzelf niet: ze is veel ouder dan ze dacht.

De man vertelt haar dat hij Ben heet en dat ze al tweeëntwintig jaar getrouwd zijn. Dat ze in haar eigen huis is. En dat haar geheugen jaren geleden is aangetast door een ernstig ongeluk. Elke nacht als Christine gaat slapen worden haar herinneringen gewist. Elke ochtend opnieuw moet iemand haar vertellen wie ze is.

Christine is volledig afhankelijk van Ben. Maar als ze op advies van haar dokter een dagboek gaat bijhouden, ontdekt ze dat Ben haar lang niet alles vertelt.

Voor ik ga slapen is een ongekend spannende, psychologische thriller over liefde, verlies en de betekenis van het leven.

Aanvullende info

 • Dwarsligger #199
 • Oorspronkelijke titel: Before I Go To Sleep
 • Vertaling: Caecile de Hoog
 • Winnaar van de Crimezone Thriller Award voor beste debuut (2011)
 • Verfilmd door Rowan Joffe als Before I Go To SleepExterne link, met Nicole Kidman in de hoofdrol

Recensies uit de media

 • VN Detective- & Thrillergids: ‘Een droomdebuut, een absolute aanrader. 5 sterren.’
 • Boek: ‘Een ontzettend knappe thriller die technisch heel vernuftig in elkaar zit.’
 • De Morgen: ‘IJzersterke psychologische thriller.’
 • De Standaard der Letteren: ‘Hij heeft zijn thriller zo dwingend opgebouwd dat je hem amper weg kunt leggen. Een indringend, spannend en uiterst knap geconstrueerd verhaal.’

Over de auteur
S.J. Watson (Verenigd Koninkrijk, 1971) studeerde Natuurkunde aan de Universiteit van Birmingham en verhuisde daarna naar Londen. Daar werkte hij overdag als specialist in verschillende ziekenhuizen met slechthorende kinderen, terwijl hij ’s avonds fictie schreef. In 2009 volgde hij de cursus ‘Writing a novel’ aan de Faber Academy, met als resultaat zijn debuut Before I go to sleep (Voor ik ga slapen), dat in 2011 uitkwam. De thriller verscheen inmiddels in maar liefst 42 landen en is een internationale bestseller.

Delen:

1 review voor S.J. Watson – Voor ik ga slapen

 1. Ricardo

  Gaaf boek. Wel vond ik dat het verhaal in het middenstuk iets teveel voortkabbelde, en ik hou ook niet erg van een boek dat opgeschreven is in dagboekfragmenten. Daarom 4 sterren en geen 5. Goed einde.

Schrijf zelf een review over dit boek:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *