% 

Philip Dröge – De schaduw van Tambora (dwarsligger)

15,00De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

De grootste natuurramp sinds mensenheugenis

Druk: 1 (april 2016)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 398
Taal: Nederlands
Afmetingen: 15 x 120 x 83 mm
Pagina's: 487 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049804596

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

In april 1815 vond op het eiland Soembawa, in het toenmalige Nederlands-Indië, de grootste vulkaanuitbarsting sinds mensenheugenis plaats. Deze uitbarsting verbijsterde zowel de plaatselijke bevolking als de koloniale overheersers.

De enorme aswolk die na de eruptie over de wereld dreef, zorgde voor hagel op Sri Lanka en sneeuw in het zuiden van de VS. Twee natuurverschijnselen die daarvoor én daarna nooit meer zijn waargenomen. Het boek volgt de wolk die na de uitbarsting over de hele wereld heen trekt.

Dröge beschrijft hoe men wereldwijd tegen het unieke fenomeen aankeek en hoe men het niet altijd als een natuurverschijnsel zag, maar vaak ook als een goddelijk teken.

De schaduw van Tambora vertelt het ongelooflijke verhaal van de mega-uitbarsting en de opkomst van de moderne wetenschap. Het is een reisboek en het geeft een prachtig tijdsbeeld, maar het is bovenal een geweldig verhaal.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #398

Over de auteur
Van Philip Dröge (Groningen, 1967) verscheen in 2002 het boek Meesterspion, over de connecties tussen prins Bernhard en verschillende geheime diensten. Het bleek de opmaat te zijn naar meer boeken van zijn hand, waaronder De schaduw van Tambora, Moresnet en Pelgrim. Dröge werkt sinds 1995 als freelance journalist en is oprichter en hoofdredacteur van het populair-wetenschappelijke persbureau FAQT. Daarnaast was hij zo’n tien jaar lang als columnist verbonden aan BNR Nieuwsradio.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Philip Dröge – De schaduw van Tambora':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *