Frans de Waal – Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?

Druk: 1 (december 2016)
Uitgave: Pocket
Taal: Nederlands
Afmetingen: 18 x 120 x 82 mm
Pagina's: 637 stuks
Gewicht: 137 gram
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049805203

Bestel als andere uitgave »

Beschrijving

Wat is het verschil tussen menselijke en dierlijke intelligentie, en vooral: hoe komen we daarachter? In Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn? maakt Frans de Waal de balans op.

Kan een octopus gereedschap gebruiken? Weten chimpansees wat eerlijk is? Kan een vogel raden wat een andere vogel weet? Voelen ratten empathie met hun vrienden? Niet zo lang geleden zou het antwoord op al deze vragen ‘Nee’ geweest zijn, maar nu zijn we er niet meer zo zeker van. Het zijn vragen die Frans de Waal al zijn hele carrière bezighouden.

De laatste jaren heeft het onderzoek naar dierlijke intelligentie een grote vlucht genomen. Onderzoekers proberen zich steeds meer te verplaatsen in het standpunt van dieren en als je goed kijkt, blijken dieren een stuk slimmer te zijn dan we dachten.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #441

Frans de Waal ( 1948) is een Nederlands-Amerikaanse bioloog, hoogleraar psychologie aan de Emory University in Atlanta en directeur van Living Links, dat deel uitmaakt van het Yerkes National Research Center in diezelfde plaats. Hij is door Time uitgeroepen tot een van de honderd invloedrijkste mensen ter wereld.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Frans de Waal – Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *