% 

Frank Westerman – Stikvallei (dwarsligger)

15,00De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (augustus 2017)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 484
Taal: Nederlands
Afmetingen: 17 x 122 x 85 mm
Pagina's: 549 stuks
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049805753

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Rubrieken: , Trefwoorden: ,

21 augustus 1986. ’s Avonds bij nieuwe maan sterft al het leven in een vallei in Noordwest-Kameroen uit. Kippen, bavianen, zeboes en vogels vallen dood neer in het gras – net als 1746 mannen, vrouwen en kinderen. Schade is er niet; hutten en palmen staan er onaangeroerd bij.

Dit zijn de feiten. Maar wat is er gebeurd?

Stikvallei ontleedt elk facet van deze massale, raadselachtige sterfte – in een thrillerachtig verhaal dat uitwaaiert tot IJsland en Hawaï. Met precisie en verbeeldingskracht legt Frank Westerman drie lagen van de waarheid bloot, waardoor het zicht op het mysterie telkens kantelt.

Gaandeweg voert hij de lezer mee door het woud van verhalen dat in vijfentwintig jaar in de dodenvallei is opgeschoten. Welke woorden hebben zich aan de feiten gehecht en hoe zijn die uitgegroeid tot mythes? Hoe ontstaan verhalen?

‘Frank Westerman laat in zijn boek Stikvallei zien hoe mensen hun eigen verhalen maken. Hij verzamelde de mythen over een mysterieuze ramp en creeërde een nieuw heldenverhaal.’- Vrij Nederland

Gebaseerd op de ramp bij het NyosmeerExterne link in Kameroen.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #484

Over de auteur
Frank Westerman (Emmen, 1964), voluit Frank Martin Westerman, is journalist en schrijver. Hij studeerde tropische cultuurtechniek in Wageningen. Als correspondent was hij actief voor de Volkskrant en NRC Handelsblad en wist hij als enige journalist door te dringen tot Srebrenica ten tijde van de val in 1995. Met het boek De brug over de Tara (1994) luidde hij zijn schrijverschap in.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Frank Westerman – Stikvallei':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *