Michael Connelly – De Lincoln advocaat (dwarsligger)

De actuele verkoopprijs voor deze dwarsligger, afkomstig uit de database van onze partner bol.com.

Druk: 1 (juli 2013)
Uitgave: Dwarsligger
Volgnummer: 246
Taal: Nederlands
Afmetingen: Onbekend
Pagina's: Onbekend
Uitgever: Uitgeverij Dwarsligger
ISBN: 9789049802721

Bestel als andere uitgave »Bestellingen worden verwerkt via de website van bol.com.

Micky Haller is een strafrechtadvocaat uit Los Angeles, die kantoor houdt op de achterbank van zijn Lincoln. Zijn chauffeur is een voormalig crackdealer, zijn ex-vrouw runt vanuit haar slaapkamer zijn administratie en met zijn andere ex-vrouw, die officier van justitie is, kruist hij regelmatig de degens in de rechtszaal. Zijn cliënten zijn een bonte mengeling van junks, oplichters en hoertjes uit de krochten van Los Angeles. Om hun schuld of onschuld maalt Haller niet, hij is slechts uit op een zo voordelig mogelijke regeling voor zijn cliënten.

Maar ditmaal heeft hij zowaar eens een vermogende, goed betalende cliënt en Haller kan zijn geluk niet op. Louis Roulet wordt beschuldigd van een poging tot moord en verkrachting op een prostituee, maar Haller is er van overtuigd dat de man onschuldig is. Als echter zijn medewerker wordt vermoord tijdens een onderzoek naar de achtergronden van de mysterieuze Roulet, krijgt Haller argwaan. Hij gaat dieper graven, en ontdekt dat het geen toeval is dat deze cliënt hem heeft ingehuurd.

De advocaat wordt meegezogen in een levensgevaarlijk, misdadig spel, waarbij zijn eigen verleden de sleutel lijkt te zijn. Haller moet vechten voor zijn leven, met als enige wapen een rechtssysteem waarin hij zelf allang niet meer gelooft.

Michael Connelly is bekend van onder andere zijn misdaadromans rond politieman Harry Bosch. De Lincoln advocaat is zijn eerste rechtbankthriller en heeft Micky Haller, de halfbroer van Harry Bosch, als hoofdrolspeler.

Aanvullende info

  • Dwarsligger #246
  • Oorspronkelijke titel: The Lincoln lawyer
  • Vertaling: Hans Kooijman
  • De Lincoln advocaat is verfilmd als The Lincoln lawyerExterne link (2011) door Brad Furman, met als acteurs o.a. Matthew McConaughey, Ryan Phillippe en William H. Macy

Recensies uit de media

  • Nu.nl: ‘Wauw, wat een thriller.’
  • Het Parool: ‘De Lincoln advocaat verlegt de grenzen van de legal thriller.’
  • The New York Times: ‘Michael Connelly is de ster van het genre.’
  • Crimezone: ‘Elk personage heeft zijn reden van bestaan in dit degelijk uitgewerkte plot en na de ontknoping blijft er geen enkel los eindje over. Connelly bewijst met De lincoln advocaat dat hij alle facetten van het schrijversvak tot in detail beheerst.’

Over de auteur
Michael Connelly (Verenigde Staten, 1956) werkte jarenlang als misdaadverslaggever voor de Los Angeles Times en won in die hoedanigheid de Pulitzerprijs, een prestigieuze Amerikaanse literatuurprijs. Hij debuteerde in 1992 met Tunnelrat en is sindsdien niet meer weg te denken uit de top van Amerikaanse thrillerauteurs. Qua schrijfstijl wordt Michael Connelly soms getypeerd als de Quentin Tarantino van de politieroman.

Delen:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review over 'Michael Connelly – De Lincoln advocaat':

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *